Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kamion zatarasil celou vozovku - dodatek

NÁCHODSKO-Vyprošťování se protáhlo na několik hodin 

Aktualizace 14:15 - Před několika minutami byla silnice 1/14 opět zprůjezdněna. Tah mezi Náchodem a Novým Městem nad Metují byl od časných ranních hodin zcela neprůjezdný. Přes deset hodin trvalo, než se podařilo havarovaný kamion odstranit. Provoz byl obnoven v obou směrech.
 
 
DN VrchovinyHavarovaný kamion, foto Policie ČR
Velké potíže dnes (středa 8.2.2012) časně ráno způsobil havarovaný kamion motoristům na silnici mezi Náchodem a Novým Městem nad Metují. Krátce po čtvrté hodině ráno havaroval kamion na silnici /14 v úseku mezi Náchodem a Vrchovinami. Řidič jedoucí s kamionem s návěsem na přímém úseku vozovky v klesání najel na pravou krajnici. Z ní sjel vpravo do příkopu, kde přední částí vozu narazil do betonového mostku a dopravních značek. Přitom se převrátil na pravý bok a  kamion zůstal ležet napříč vozovkou.
 
Řidič byl vozidlem rychlé záchranné služby převezen do nemocnice na vyšetření s podezřením na lehké zranění, které se naštěstí nepotvrdilo. Pouze vznikla hmotná škoda na tažném vozidle ve výši přibližně 300.000 korun a na návěsu přibližně 500.000 korun. Další škody utrpěl též betonový mostek a dopravní značení, asi 15.000 korun. Alkohol by u řidiče vyloučen dechovou zkouškou, technická závada nebyla na místě zjištěna ani uplatněna. Policisté vyšetřili a uzavřeli dopravní nehodu přímo na místě uložením blokové pokuty za nesprávný způsob jízdy řidiči nákladního vozu ve výši 2.000 korun.
 
Havarovaný kamion pak komplikoval dopravu ještě několik hodin. Silnice 1/14 v úseku mezi Náchodem a Vrchovinami je od časných ranních hodin uzavřena a za pomoci policie a dopravního značení je doprava odkláněna přes Provodov-Šonov. Podle posledních informací vozovka stále není průjezdná a na vyproštění kamionu se stále čeká.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
6. 2. 2012 12:10

 

Odkazy do noveho okna

DN Vrchoviny

havárie kamionu 8.2.2012 

Detailní náhled

DN Vrchoviny

havárie kamionu 8.2.2012 

Detailní náhled

DN Vrchoviny

havárie kamionu 8.2.2012 

Detailní náhled

DN Vrchoviny

havárie kamionu 8.2.2012 

Detailní náhled

DN Vrchoviny

havárie kamionu 8.2.2012 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem