Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kampaň zaměřená na kapesní krádeže

Ústí nad Labem - "Obezřetnost se vyplatí!" toto heslo hlásají preventivní letáčky, které policisté rozdávají před zdejšími hypermarkety. 

Obezřetnost se vyplatí

Již tradičně zahajujeme v prosinci preventivní kampaň zaměřenou na kapesní krádeže s názvem " Obezřetnost se vyplatí!". Dnes jsme preventivně působili u hypermarketu v Trmicích, kde jsme nejenom nakupující upozrňovali na to, aby se nestali obětí kapsáře, ale i v rámci hlídkové služby jsme na parkovištích kontrolovali vozidla, zda na sedačkách nemají kabelky a další cennosti. Našli jsme spoustu vozidel, kde si pravděpodobně jejich majitelé neuvědomují, že "auto není trezor"! Pro řidiče jsme za stěrači těchto vozidel nechali preventivní letáček.

Cílem preventivně informační kampaně „Obezřetnost se vyplatí“ je, aby se lidé naučili dávat pozor na své osobní věci. Předvánoční období je spojeno s přípravami na Vánoce, nákupem dárků a oslavami Nového roku. Nakupující u sebe často nosí větší obnosy peněz, čehož využívají kapsáři, kteří čekají na svoji příležitost v podobě nepozornosti lidí.

Od začátku letošního roku až do 31. října 2015 evidujeme na Ústecku 50 případů kapesních krádeží a 120 případů krádeží věcí z vozidla. Způsobená škoda se pohybuje kolem u kapesních krádeží se pohybuje kolem 305 tisíc korun a u kráeží věcí z vozidel kolem 1 800 000 korun.

Ústí nad Labem 4.12.2015
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem