Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kapesní krádeže

PLZEŇ - Tři občané doplatili na svoji nepozornost. Obezřetnost se vyplatí! 

     Přes veškerou prevenci šířenou Policií České republiky i různými médii se plzeňští policisté dnes a denně potýkají s problémem kapesních krádeží. Jen v průběhu včerejšího dne řešili celkem tři takové případy.
     První krádež včera oznámil 41letý Plzeňan, když zjistil, že byl okraden o peněženku, v níž měl uloženu finanční hotovost ve výši 37 000 korun, osobní doklady včetně cestovního dokladu a dvě platební karty. Policistům sdělil, že věci mu byly odcizeny den předtím zřejmě v době od 17.30 hodin do 19.00 hodin v jednom z restauračních zařízení v Plzni na Doubravce, kde trávil podvečer. Poškozený rovněž vypověděl, že po dobu svého pobytu v pohostinství měl portmonku uloženu v náprsní kapse bundy. Tu ponechal zavěšenou bez dozoru pod barovým pultem.
     Druhý případ se odehrál včera mezi 10.00 hodin a 10.20 hodin. Obětí neznámého kapsáře se stal teprve 18letý mladík, kterému pachatel během jízdy  prostředkem městské hromadné dopravy  z kapsy bundy odcizil peněženku s osobními doklady.
     Na včerejší den nezapomene ani 26letá žena ze severního Plzeňska. Ta byla dosud neznámým pachatelem okradena o peněženku s osobními doklady, penězi a platební kartou, kterou měla uschovánu v kabelce, jíž nesla zavěšenu přes rameno. I tento skutek se odehrál v prostředku městské hromadné dopravy.
     Policisté nabádají občany, aby nedávali zlodějům šanci a sami se nevystavovali nebezpečí okradení. Je třeba mít na paměti, že odhalování tohoto druhu majetkové trestné činnosti je velmi složité. Mnohdy závisí pouze na občanech a jejich všímavosti a posléze osobní statečnosti a solidaritě, zda se pachatele podaří zjistit.  Ve většině případů sami občané dávají svůj majetek kapsářům v šanc. Přitom stačí dodržovat velmi jednoduchá základní pravidla.
 
por. Ing. Hana Štefflová
29. ledna 2014
 

vytisknout  e-mailem