Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kapesní krádeže

Pozor na kapsáře  

Blíží se předvánoční nákupní horečka a už tento víkend přijali policisté čtyři oznámení o kapesních krádežích.
V Nové Roli před domem vytrhl neznámý pachatel mobilní telefon z ruky mladíka telefonoval. Mladík na pachateli žádal mobil zpátky, ten mu ale začal vyhrožovat fyzickým násilím a poté utekl i s mobilem.
Další kapesní krádež byla také spáchána na ulici. Před restaurací v Karlových Varech využil dosud neznámý pachatel situace, kdy 42letá cizinka odpovídala na dotaz neznámé osobě, která se ptala, kam jít na toaletu. Zatímco byla žena zaujata vysvětlováním, pachatel jí odcizil kabelku, ve které měla osobní doklady svoje i manžela, cestovní pasy, peníze v různých měnách, kreditní karty, letenky do New-Yorku a San Franciska, šperky s diamanty, modrým safírem a růžovým topasem. V kabelce měla cizinka také mobilní telefon, léky, optické brýle a další věci osobní potřeby. Poškozená nahlásila škodu za víc než půl milionu korun.
V Karlových Varech na Mlýnském nábřeží využil pachatel nepozornosti 62leté cizinky a z kabelky, kterou měla přes rameno jí odcizil peněženku s penězi. Cizince byla na recepci hotelu vrácena peněženka, ale bez peněz.
Na dámském WC v herním klubu v Karlových Varech, neznámý pachatel odcizil z kabelky 26leté ženy mobilní telefon v hodnotě 9 000Kč.

vytisknout  e-mailem