Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

„Kapesní“ krádeže a krádeže odložených věcí

HRADECKO – Mějte své věci neustále pod kontrolou  

V předchozích dvou dnech hradečtí policisté mimo jiné zaevidovali i tři případy krádeží. Těmto by se při větší obezřetnosti, pozornosti a opatrnosti osob, které zloděj okradl, dalo předejít.

V prvním případě si v Hradci Králové u výpadovky na Pardubice zloděj vyhlédl muže, který si na parkovišti u jednoho z obchodů na sedadlo svého vozidla odložil svou tašku a poté šel vykládat nákup do zadní části vozidla. Nenechavec využil této chvíle, která trvala dle oznamilustrační obrázekovatele celých 5 minut, a tašku odcizil. Potom co do tašky nahlédl, měl jistě radost, jelikož v ní našel hned dvě peněženky, ve kterých bylo celkem 30 tisíc korun a doklady.

Druhého muže zloděj okradl při tom, co nastupoval do autobusu v centru metropole. Okradený muž si všiml, jak se na něj druhý muž ve věku asi 45 let, vysoký 185 cm, střední postavy oblečen do černé bundy s černou čepicí natlačil. Poté dvaaosmdesátiletý muž zaregistroval, jak mu odcizil z příruční tašky peněženku. Zloděj však neváhal a těsně před uzavřením dveří autobusu utekl. Muž na další zastávce vystoupil a rovnou zamířil krádež peněženky s doklady a 800 korunami oznámit na obvodní oddělení

Ve třetím případě byla okradena žena, která nakupovala v centru města. V jedné prodejně jí zaujaly dětské boty a tak, aby si je mohla řádně prohlédnout, si odložila nákupní košík i tašku na zem. Na tašce měla zapnutý zip a tak se spoléhala, že její taška, respektive její obsah je v bezpečí i přes to, že v prodejně se v tu chvíli nacházelo velké množství lidí. Potom, co chvíli vybírala to správné zboží, si chtěla svou tašku vzít do ruky a všimla, že zip je rozepnutý. Dále zjistila, že její peněženka s doklady a 3 tisíci korunami je z tašky pryč. Z prodejny pětašedesátiletá žena mířila rovnou na policii věc oznámit.


Policie nejen v době předvánočních nákupů doporučuje:

  • Mějte své věci neustále pod kontrolou
  • Noste s sebou jen takovou finanční hotovost, kterou nutně potřebujete
  • Využívejte platebních karet, kdy PIN kód mějte uložen jen v hlavě a rozhodně ne poznamenaný v blízkosti karty.
  • Vyhýbejte se tlačenicím a místům s větším pohybem osob, nebo když je to nutné buďte v těchto místech velmi pozorní.

Buďte obezřetní a dávejte si pozor na své osobní věci. Kapsáři jsou většinou tam, kde je nejméně čekáte.

nprap. Jan Čížkovský
22. prosince 2011, 15:00
 

vytisknout  e-mailem