Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kapesním krádežím se věnují i děti

BRNO: Dvě mladé zlodějky měly včera co vysvětlovat na policejní služebně 

Dvě mladé kapsářky skončily v rukou policie včera odpoledne. V podchodu pod nádražím okradla o peněženku šestnáctiletou dívku o čtyři roky mladší zlodějka. Nepozorovaně k ní přistoupila a z kabelky ji vytáhla peněženku, ve které měla poškozená finanční hotovost přes tři tisíce korun a osobní doklady. Dívka měla tentokrát štěstí. Vše zpozoroval kolemjdoucí policista v civilu a mladou kapsářku zadržel.

Obdobnou zkušenost má také pětatřicetiletá žena, kterou si vytipovala zlodějka na zastávce tramvaje. Z kapsy batohu jí jiná, ovšem také teprve dvanáctiletá, dívka odcizila peněženku s finanční hotovostí dvanáct set korun, platebními kartami a doklady. Ani tato kapsářka s úlovkem naštěstí daleko neutekla. Zadržel ji duchapřítomný muž, který vše viděl a následně předal přivolané hlídce.

Policisté jen za včerejší den evidují deset obdobných případů. Jedná se buď přímo o kapesní krádeže, nebo krádeže na osobách, kdy si zloděj odnese peněženku či jiné cennosti z odložených batohů a kabelek. Z tohoto důvodu apelujeme na občany, aby si dávali větší pozor na osobní věci a byli obezřetnější. V případě, že uvidíte podobnou krádež, neváhejte a zavolejte na tísňovou linku 158.

Zvukový záznam:KK0808.mp3

por. Andrea Straková, 8. srpna 2012

vytisknout  e-mailem