Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kapsář utratil tři sta tisíc

Neznámý pachatel ukradl v nestřeženém okamžiku peněženku i s platebními kartami. Ty poté použil k nákupu luxusního zboží. 

Od pátku jedenadvacátého června prošetřují kriminalisté sedmého oddělení prvního policejního obvodu případ krádeže odložené peněženky. Té se pachatel zmocnil v jednom z hotelů v centru Prahy ve chvíli, kdy si jí její majitel odložil na kufr a věnoval se recepční, neboť se právě odhlašoval z ubytování. Peněženka obsahovala jak peníze, tak i platební karty. Jednu z těchto karet poté pachatel použil k poměrně honosnému nákupu luxusních věcí za víc jak tři sta tisíc korun. K utracení této částky stačilo, aby pachatel navštívil sedm obchodů, ve kterých si nakoupil krom značkového oblečení i například náhrdelník s náramkem za téměř dvě stě tisíc korun, nebo náramkové hodinky za skoro dvacet tisíc. Z těchto důvodů celou událost kriminalisté prošetřují pro trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což v případě vypátrání a odsouzení hrozí pachateli až tříletý trest.
Pachatelem popsané krádeže je muž ve věku 40 – 45 let, štíhlé, 170 cm vysoké postavy, který byl v době krádeže oblečen do modré kostkované košile, šedých tříčtvrtečních kalhot a na nohou měl světlé sandály.
Prosíme touto cestou každého, kdy by poznal muže na fotografii a bylo mu známo, kde se nachází, aby tuto informaci předal kriminalistům cestou linky tísňového volání 158.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 25. 6. 2013
Odkazy do noveho okna

Kapsář

Kapsář 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem