Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kapsáře neodradilo ani parné počasí

V průběhu uplynulého víkendu zadrželi buď občané, nebo policisté ve třech případech hned čtyři kapsáře. 

První případ řešili kriminalisté prvního policejního obvodu v sobotu hodinu po půlnoci. V tu chvíli byli totiž svědky toho, kterak rozverné ženy (31, 38) nabízí v Karlově ulici sexuální služby znatelně podroušenému turistovi. Při tom mu samozřejmě řádně zkontrolovaly obsah všech kapes, kdy si následně přisvojily takto „nalezenou“ tisícikorunu. Tu si už ale neužily, neboť je neprodleně po krádeži zadrželi zmiňovaní kriminalisté.
K dalšímu obdobnému případu došlo o dvě a půl hodiny později, tedy v půl čtvrté ráno, tentokrát v Jindřišské ulici. Tam si policisté oddělení hlídkové služby všimli devětatřicetiletého muže, který chtěl okrást spícího turistu, k jehož únavě notně přispěl alkohol. Při tom mu lapka prošacoval všechny dostupné kapsy. Byť nebyl nenechavec úspěšný a poškozenému nic nesebral, i tak ho neprodleně po tomto pokusu policisté zadrželi.
Třetí víkendová krádež se odehrála o den později, tedy v neděli, na jedné z tramvajových zastávek na Evropské třídě. Tam si v půl čtvrté odpoledne dvacetiletá dívky všimla seniorky, která měla na krku zlatý šperk. Jista si toho, že jí seniorka s ohledem na její věk nebude pronásledovat, strhla ženě řetízek z krku a dala se na útěk. Opomněla ale, že na zastávce jsou i jiní cestující. Ti k popsané situaci nebyli vůbec lhostejní, zlodějku okamžitě po krádeži zadrželi a následně předali přivolaným policistům.
Všichni zadržení skončili na policejní služebně pro podezření z trestného činu krádež, kdy jim v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 9. 6. 2014

vytisknout  e-mailem