Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kapsáři jsou stále mezi námi

MOST - Doplatila na ně mladá dívka i seniorky 

I v této době zažívají kapsáře své žně. Ti využívají v davu nepozornosti nakupujících. Jsou mezi námi v obchodech, na zastávkách i v autobusech. Jejich pozornost se zaměřuje na kabelky, tašky a kapsy. A že jsou úspěšní, o tom svědčí policejní statistiky a poškození. Jen v letošním roce mostecká policie zaznamenala již 107 případů kapesních krádeží a krádeží na osobách. V loňském roce těchto případů bylo 108.
Nepříjemné zjištění čekalo včera jednu návštěvníci obchodního domu Central v Mostě. Mladá slečna měla ve své kabelce zasunutý mobilní telefon a ve vestibulu o něj přičiněním neznámého lapky přišla. Kabelku, telefony a doklady kdosi odcizil  v jedné mostecké kanceláři, která byla volně přístupná. Stačila chvilka nepozornosti a kabelka změnila majitele. Okradeny byly i dvě starší ženy na mosteckém hřbitově. Ty se věnovaly úklidu hrobu a kabelky si odložily.
Policie znovu apeluje na občany, aby si lépe a více hlídali svá příruční zavadla, peněženky a doklady. Jedině tak lze předejít nepříjemnostem, zklamání a následnému běhání po úřadech.  

vytisknout  e-mailem