Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kapsáři o sobě dali vědět

ČESKOLIPSKO - Dvě krádeže včera řešili policisté v České Lípě. 

Včera dohlíželi policisté v rámci preventivní kampaně "Obezřetnost se vyplatí" v prodejně Albert ve Šluknovské ulici v České Lípě na to, aby zákazníci svou neopatrností nevytvářeli zlodějům příležitost k jejich okradení.  Na základě naší včerejší návštěvy v tomto nákupním centru můžeme konstatovat, že jsou lidé ve svém chování skutečně více zodpovědnější než tomu bylo v minulosti. Přesto se pár jedinců mezi nimi našlo, kteří si "koledovali" o to, aby je někdo okradl. Konkrétně to byly převážně ženy, které setrvávají ve svém zlozvyku zavěšovat si kabelku na nákupní vozík. Policistům potom tvrdí, že je mají stále pod kontrolou, ale někdy je opak pravdou.

V průběhu včerejšího dne se na obvodní oddělení policie v České Lípě obrátili dva občané, které okradl kapsář.  V dopoledních hodinách se stala obětí takového zloděje 69letá místní žena, která se pohybovala na farmářských trhách na Škroupově náměstí v České Lípě. Zde si koupila nějakou drobnost, a to bylo naposledy, kdy svou peněženku viděla. Po tomto nákupu si ji vložila do batohu, který si navlékla na záda. Když pak v batohu hledala na ulici Jindřicha z Lipé brýle, všimla si, že jí někdo na něm  rozepnul zip a  peněženku jí odcizil. Vznikla jí tím škoda ve výši 1 450 korun.

O víc peněz přišel odpoledne 48letý Českolipan na parkovišti před obchodem Liedl ve Sluneční ulici v České Lípě. Parkoviště bylo v té době plné lidí a někdo z nich mu nepozorovaně rozřízl látku  na zadní kapse kalhot a vzniklým otvorem se dostal k jeho peněžence, kterou si tam oznamovatel před tím uložil. Tento způsob kapesní krádeže je na Českolipsku ojedinělý. V této souvislosti doporučujeme hlídat si kapsy všude tam, kde se koncentruje větší počet lidí. Zároveň ale dodáváme, že peněženky do zadních kapes kalhot rozhodně nepatří. Oznamovatele tato zkušenost stála 10 000 korun. Tyto peníze obdržel krátce před krádeží od svého zaměstnavatele jako zálohu. Tu mu bohužel utratil zloděj a jemu z ní nezbyla ani koruna.

 

18. 12. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

obezřetnost 2

obezřetnost 2 

Detailní náhled

obezřetnost 1

obezřetnost 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem