Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V restauraci úřadovali kapsáři

BRNO: Dva lumpové nenápadně připravili muže o celou peněženku. 

Dva chladní kapsáři koncem měsíce listopadu úřadovali v jedné brněnské restauraci. V ní si zkušení darebáci za oběť vyhlédli nic netušícího šedesátiletého muže. Tomu se bohužel zřejmě vymstilo to, že o své odložené bundě ztratil dokonalý přehled. Jak již bývá v podobných případech zvykem, toho využili dva lumpové, kteří si nenápadně přisedli k vedlejšímu stolu. Jenomže mladšímu zloději se dlouhých deset minut nedařilo z bundy získat žádnou hodnotnou kořist. To se očividně příliš nelíbilo staršímu komplici a začal mu tak posunky dávat přesnější pokyny. Nakonec tak byli odměněni plnou peněženkou, přičemž majiteli způsobili škodu převyšující částku 10 tisíc korun.

V současné době po nich marně pátrají policisté z obvodního oddělení Brno – Žabovřesky pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Jestliže zloděje na přiložených záznamech poznáváte, volejte linku tísňového volání 158, či popřípadě se můžete obrátit přímo na brněnské policisty na telefonní lince 974 624 210.

Popis mladšího muže: věk kolem 40 až 45 let, výška kolem 185 cm, střední postavy, krátké tmavé vlasy. Oblečený byl do světle šedého či modrého svetru či mikiny, modrých riflí a na nohou měl tmavší společenskou obuv. 

Popis staršího muže: věk kolem 45 až 50 let, výška kolem 180 cm, silnější postavy, krátké tmavé vlasy, na čele dioptrické brýle. Oblečený byl do světle modré košile, šedého svetru se záplatami přes lokty, modrých riflí a na nohou měl tmavou společenskou obuv.

por. Bc. Petr VALA, 6. ledna 2020

Odkazy do noveho okna

Foto č. 1

Foto č. 1 

Detailní náhled

Foto č. 2

Foto č. 2 

Detailní náhled

Foto č. 3

Foto č. 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem