Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kapsáři útočí

MOST - Zloději využívají předvánočního shonu; Sběrateli ukradl sošky a vázy z auta; Vandal poškodil budovu. 

 Lidé dávají zlodějům sami příležitosti

Lidská neopatrnost mnohdy nahrává zlodějům. Občané nejsou obezřetní a stávají se často obětí různých nenechavců, kteří buď využijí příležitosti a přilepší si, nebo obratně okrádají poškozené, kteří mnohdy ani neví, kde o svůj majetek přišli. Policisté znovu nabádají občany ke zvýšené obezřetnosti hlavně v této době. Následující čtyři případy se staly o víkendu.


 

Neví, kde o peněženku přišel

Neznámo kde přišel o svoji peněženku jeden muž z Mostu. Někdo mu ji odcizil z kapsy oděvu během sobotního dne. Kapsář se zmocnil i osobních dokladů poškozeného, technických průkazů k vozidlům a finanční hotovosti. Poškozený Mostečan vyčíslil hmotnou škodu na částku 16 000 korun a krádež portmonky oznámil mosteckým policistům.


 

Ze stolu v restauraci kdosi ukradl portmonku

Zatím neznámý pachatel se zmocnil cizí peněženky v jedné litvínovské restauraci. Poškozená mladá žena tam byla o víkendu a svoji peněženku si nechala volně položenou na stole. Ač ji měla stále v dosahu, přišla o ni. Kromě finanční hotovosti v ní měla i platební kartu a osobní doklady. Případ nyní šetří litvínovská policie.


 

Kapsář se činil v nákupním centru

Nemilé překvapení čekalo jednoho muže z Litvínova, který o víkendu přijel do mosteckého obchodního centra nakupovat se svoji rodinou. Během pobytu v objektu mu kdosi nepozorovaně ukradl z kapsy kalhot peněženku, ve které měl muž peníze, doklady i platební karty. Krádež zjistil v době, kdy hodlal zaplatit za zboží. Okradený vyčíslil škodu na čtyři tisíce korun.


 

Zákazník byl zloděj

Neznámý poberta kradl v jedné prodejně v centru města Mostu. O víkendu využil příležitosti, kdy se prodávající věnovala jinému zákazníkovi, a bez povšimnutí stačil vejít do otevřené kuchyňky obchodu a v ní odcizil peněženku s doklady, platební kartou a peněžní hotovostí. Poškozené prodavačce vznikla škoda ve výši šest tisíc korun.


 

Sběrateli ukradl věci z auta a toxikomanovi dodával pervitin

Trestní stíhání 38letého muže z Mostu zahájila mostecká policie a obvinila ho z přečinu krádeže vloupáním, poškození cizí věci a zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle policie měl muž na sídlišti Výsluní vniknout do zaparkovaného vozu a odcizit z něj sběratelské předměty, které byly na zadním sedadle. Mezi nimi byly sošky, vázy, zlacené hodinky, náhrdelníky, prsteny a další věci, vše v hodnotě 33 tisíc korun. Policie odcizené věci nezajistila. Další trestné činnosti se měl dopustit, když loni i letos obstarával a poskytoval jiným nejméně ve stovce případů nejméně 100 gramů pervitinu. Za stejný zločin byl již v roce 2011 odsouzen k nepodmíněnému testu odnětí svobody v trvání 30 měsíců. Mostečan je stíhán na svobodě.


 

Kradl dvakrát v jedné hospodě

Několikrát soudně trestaný muž ve věku 26 let z Litvínova čelí obvinění z přečinu krádeže vloupáním. Podle kriminalistů, kteří neznámé skutky objasnili, se měl muž ve dvou případech vloupat do jedné litvínovské restaurace. Krást šel v noci a uvnitř odcizil vždy cigarety, alkohol a při jedné výpravě našel mobilní telefon, který si přivlastnil. Ten policisté zajistili. Poškozený majitel vyčíslil škodu na osm tisíc korun. Obvinění bylo muži doručeno do vazební věznice, kde je nyní pro jinou trestnou činnost.


 

Byt vybílil

Vybílit byt měl dle hamerských policistů 30letý muž z Litvínova. V jedné obci na Litvínovsku měl muž v měsíci říjnu vyrazit vstupní dveře u neobydleného bytu, ze kterého měl odcizit kuchyňskou linku, vodovodní baterie, vodoměry, linoleum, záchodovou mísu a vodoměry. Poškozeném majiteli muž způsobil škodu ve výši 9 000 korun. Policisté Litvínovanu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci.


 

Zloděj kradl v kanceláři prodejny

Příležitosti využil zatím neznámý poberta. Minulý týden si v jedné litvínovské prodejně všiml otevřené kanceláře, kde zrovna nikdo nebyl. Vstoupil do ní a během pár vteřin odcizil peněženku z volně odložené kabelky. Poškozená zaměstnankyně prodejny přišla o finanční hotovost, doklady a platební karty, vše v hodnotě 4 000 korun. Případ vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Litvínově.


 

Vandal poškodil komerční objekt, zanechal stotisícovou škodu

Škodu za 100 000 korun vyčíslil majitel jednoho komerčního objektu v Mostě. Neznámý pachatel minulý týden zřejmě kovovou kuličkou rozbil sklo ve vstupních dveří a zanechal škodu za více jak 10 000 korun. Další škodu lapka způsobil na nové omítce objektu. Zatím neznámo jak pocákal barvou fasádu i ve vyšších patrech. Případem poškození cizí věci se zabývá mostecká policie.


 

Brala z cizího

Mostecká policie na základě výsledků šetření sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu zpronevěry 45leté ženě z Litvínova. Ta měla dle policistů v jedné mostecké restauraci brát z tržby peníze v několika případech. Poškozeného majitele žena připravila o částku ve výši 7 500 korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. prosince 2013


 

vytisknout  e-mailem