Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kapsáři útočí

Český Krumlov - Kapsářům vyhovuje zmatek a shon. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Kapesní zloději, kteří se cítí doslova jako ryby ve vodě v místech, kde je hodně lidí, zmatek, shon a občané bohužel nevěnují příliš mnoho pozornosti svým osobním věcem, využijí každé situace.

V sobotu odpoledne přijali českokrumlovští policisté oznámení od dvou cizinek, které byly okradeny na nádvoří českokrumlovského zámku. Policejní hlídka na místě zjistila celkem známý scénář. Zatímco obě studentky věnovaly pozornost zámeckým medvědům, situace využil kapsář a obě cizinky připravil o peněženky s hotovostí, osobní doklady a jednu z nich i o digitální fotoaparát. Uvedené věci měly obě slečny v kabelkách, které nesly zavěšené přes rameno. Vzniklá škoda se vyšplhala na bezmála 18 tisíc korun.

Policisté v této souvislosti znovu připomínají všem občanům, aby si skutečně dávali pozor na své osobní věci. Kapsáři jsou vynalézaví a na to, aby vás připravili o vaše věci, jim mnohdy stačí pár minut vaší nepozornosti. Proto buďte ostražití, všímejte si lidí kolem sebe a neustále kontrolujte zda máte své osobní věci při sobě. Nedejte šanci těm, kteří si neváží klidného života a majetku ostatních.

vytisknout  e-mailem