Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kapsáři využili situace

Bruntál- nepozornosti přišli o peneženky a doklady  

Kapsáři využili nepozornosti
V průběhu víkendu jsme šetřili případy krádeží osobních věcí.
V Bruntále v sobotu 16.6.2012 v 15:15 hodin oznámila žena odcizení mobilního telefonu při návštěvě v restauraci na ulici Svat. Čecha. Neznámý pachatel využil chvilky, kdy žena zapomněla, odešla a nechala volně odložený telefon na toaletě v restauraci. Nepozornost jí stála přes 8 tisíc Kč.
 
Další případ se stal další ženě v Bruntále 16.6.2012 ve 23 hodin v restauraci na nám. Míru. Ta nechala bez dohledu na sedačce u stolu volně odloženou svou kabelku. Toho využil neznámý pachatel a z kabelky odcizil peněženku, ve které měla poškozená uloženy osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost ve výši okolo 700 Kč. 
 
Další případ opět šetří bruntálští policisté a i zde hrála roli neopatrnost a nepozornost poškozeného. V nočních hodinách ( krátce po 24 hodině) 17.6.2012 v restauraci na nám. Míru využil pachatel
situace a jednomu z mužů odcizil z pravé kapsy kalhot peněženku, ve které byla finanční hotovost okolo 1500 Kč, osobní doklady a platební karty.
 
Šel si pro naftu
Neznámý pachatel ve Vrbně pod Pradědem na odstavném parkovišti na ulici Nádražní odčerpal během nočních hodin 17.6.2012 z palivové nádrže nákladního vozidla MAN okolo 500 litrů motorové nafty. Škoda poškozením uzávěru nádrže a odcizením paliva se pohybuje okolo 18 tisíc Kč.
 
Nenapravitelný mladík
V těchto dnech bylo 22letému muži sděleno podezření z přečinu krádeže. Skutku se měl dopustit tím, že dne 16.6.2012 krátce před polednem v marketu na ulici Krnovská v Bruntále si během nákupu nepozorovaně uložil do batohu dvě balení kávy, čisticí prostředky a tři menší balení pracích prášků. Jednalo se o zboží v celkové hodnotě okolo 1 100 Kč.   Podezřelému se podařilo projít bez zaplacení přes pokladnu, ale při odchodu z prodejny byl zadržen pracovníkem bezpečnostní služby.
Svého jednání se mladík dopustil i přes skutečnost, že již byl rozsudkem OS v Bruntále odsouzen pro přečin krádeže k odnětí svobody podmíněně ve výměře 12-ti měsíců se zkušební dobou do 17.3.2013.
 
Majitelé se nestačili divit
V sobotu 16.6. 2012 přibližně okolo třetí hodiny ráno na ulici Petrovická v Krnově se dosud neznámý pachatel zaměřil na zaparkovaná vozidla. Hned tři vozidla poškodil a to tím způsobem, že přeběhl přes tato zaparkovaná vozidla. U všech došlo k promáčknutí kapoty a střechy.   Celkově se škoda odhaduje na 40 tisíc Kč.
 
 
Nehoda motorkáře
Dne 15.6.2012 v 17:30 hodin projížděl obcí Václavov u Bruntálu 27letý řidič s motocyklem Kawasaki. Ve směru od obce Rýmařov nezvládl vlivem rychlosti průjezd pravotočivou zatáčkou, přejel do protisměru, kde zabrzdil a upadl s motocyklem na komunikaci. Následně došlo k nárazu do svodidel za levým okrajem.  
Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče - zlomenina klíční kosti. Byl vozidlem RZS převezen
do nemocnice v Bruntále, bez následné hospitalizace.
Při dopravní nehodě došlo pouze ke škodě na motocyklu ve výši okolo 30 tisíc Kč.  Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.
 
 
 
Nedal přednost nákladnímu vozidlu
V Krnově na ulici Opavská došlo 14.6.2012 ve 13:55 hodin k dopravní nehodě. Ve směru od sídliště SPC do centra projížděl v danou dobu po stezce pro cyklisty 67letý muž na jízdním kole. Při vjetí na přejezd pro cyklisty se dostatečně nepřesvědčil, zda může bezpečně vozovku přejet. Došlo ke střetu na přejezdu pro cyklisty mezi jízdním kolem a projíždějící nákladní soupravou vozidlem Tatra s návěsem. Řidič vozidla se snažil včas reagovat na vzniklou situaci, ale přesto došlo ke střetu boku vozidla a jízdního kola. Cyklista upadl na vozovku a utrpěl lehká zranění. Jízdní kolo však skončilo pod kolem nákladní soupravy. Dechová zkouška byla u obou účastníků nehody negativní.
 
  
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 
 za 15.6 - 17.6.2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem