Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kapsářka z Teplicka dopadena

TEPLICKO - Recidivistka kradla kabelky a peněženky; Povedený pracant... 

Kapsářka z Teplicka dopadena

     Policisté dopadli kapsářku, která v průběhu října okradla na Teplicku nejméně osm osob. Je podezřelá, že koncem září v prodejně občerstvení v teplickém obchodním centru ukradla z opěradla židle, na které seděla poškozená, kabelku s peněženkou, doklady, finanční hotovostí a platební kartou.  V krádežích pokračovala i v dalších dnech, například druhého září stihla okrást hned tři lidi, jednu paní okradla v cukrárně, dalšího muže v lékárně, kde mu vytáhla z příruční tašky peněženku a třetí „úlovek“ měla v další teplické cukrárně, kde návštěvnici vzala kabelku.

     Hned další den na prodejní ploše bílinského supermarketu využila nepozornosti poškozeného a z příruční tašky, kterou měl pověšenou přes rameno, mu vytáhla peněženku s doklady, platebními kartami a sedmnácti tisíci. V Bílině kradla i tři dny poté, v supermarketu odcizila poškozenému muži z kapsy peněženku. Poté svou pozornost opět zaměřila na Teplice, v polovině října v prostorách obchodního centra odcizila ženě kabelku, kterou si během jednání pověsila přes opěradlo židle. Ještě týž den večer ukradla další kabelku, tentokrát zase v cukrárně sousedního obchodního centra.

     Na pátrání po pachatelce spolupracovali policisté ze všech obvodních oddělení, kde ke krádežím docházelo, díky získaným poznatkům a vyhodnocením kamerových záznamů se jim nakonec podařilo ustanovit totožnost 52leté recidivistky, která je z krádeží podezřelá. V uplynulých dnech byla v minulosti dvacetkrát odsouzená kapsářka, která svým obětem způsobila celkovou škodu přes 66 tisíc korun, obviněna z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. S ohledem na její pestrou trestní minulost a četnost krádeží, kterých se v uplynulých týdnech dopustila, je důvodný předpoklad, že na svobodě by v páchání trestné činnosti pokračovala, vyšetřovatel proto zaslal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby, který soudce akceptoval. Na soud tak bude obviněná žena čekat za mřížemi, v případě uznání viny jí hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Povedený pracant

      Z přečinu krádeže je podezřelý 34letý muž, kterého si najala žena z Bíliny na práce související s rekonstrukcí jejího domu. Když ale přišla zkontrolovat, jak práce probíhají, zjistila, že jí z garáže vystěhoval kuchyňskou linku a navíc jí zmizely dva obrazy, váza, dvě basy s pivem a téměř padesát lahví vína. Celkovou škodu vyčíslila na 15 tisíc korun, povedenému pracantovi, který už se v minulosti dostal několikrát do křížku se zákonem, policisté sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu v případě odsouzení hrozí až dvouleté vězení.

Za volantem neměl co dělat

     Z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 35letý muž, kterého včera po poledni kontrolovala za volantem dodávky hlídka policistů z Krupky. Při lustraci zjistili, že má městským úřadem vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel po dobu dvou let. Řidič už si vyslechl sdělení podezření z přečinu, za jehož spáchání by mohl jít až na dva roky do vězení.

27. 10. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem