Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Karlovarská kraj

KARLOVY VARY - Případy z Karlovarského kraje 

Dopravně bezpečnostní akce
Na Karlovarsku se konala dopravně bezpečnostní akce, při které dopravní policisté zkontrolovali celkem jednadevadesát vozidel. V devětatřiceti případech zjistili policisté dopravní přestupek. U čtyř řidičů byla naměřena vyšší rychlost, než je zákonem povolena, v šestnácti případech bylo zjištěno nepoužití bezpečnostních pásů a u sedmi vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav.
 
Krádež
Chebští kriminalisté sdělili podezření dvěma mužům ve věku šestatřicet a třiatřicet let pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Oba muži měli v ulici Kotkova v Aši vniknout na toalety v místní dílně. Pak prohledali budovu, kde odcizili elektrické pracovní nářadí a prodlužovací kabel s měděnými vodiči. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku 29 tisíc korun.
 
V dalším případě si sdělení podezření z přečinu krádeže vyslechl dvaadvacetiletý muž. Ten měl v Aši v ulici Nemocniční vniknout do technické budovy místní firmy, kde měl odcizit měděné topenářské potrubí různých průměrů v hodnotě předběžně odhadnuté na částku 5 tisíc korun.
 
Zpronevěra
Zpronevěry se měl dopustit padesátiletý muž z Karlovarska, kterému Karlovarští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu. Podezřelý měl převzít na základě písemné dohody finanční hotovost na opravu převodovky osobního vozidla. Služba, za kterou muž převzal peníze, nebyla v termínu na vozidle provedena i přesto že termín byl opětovně prodloužen. Padesátiletý opravář takto získanou finanční hotovost měl použít pro vlastní potřebu.
 
Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání
Šestatřicetiletý muž z Chodova, řídil v Karlových Varech na Západní ulici osobní motorové vozidlo Ford, ačkoliv mu byl rozhodnutím Magistrátu města Karlovy Vary, vysloven zákaz řízení motorových vozidel so roku 2013. Za své jednání si vyslechl sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

I v dalším případě, bylo zahájeno zkrácené přípravné řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jednapadesátiletý muž nenastoupil bez závažného důvodu trest odnětí svobody, který mu byl uložen rozsudkem Okresního soudu Plzeň město. Podezřelý měl nastoupit nejpozději do 14 čtrnácti dnů od doručení výzvy k nástupu trestu. To však neučinil, než byl policisty odvezen do věznice, tak si vyslechl sdělení podezření. Pobyt ve věznici se tak může muži prodloužit o další tři roky.
 
Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti
Jednačtyřicetiletý muž z Chebska měl v Bečově nad Teplou, ve stráni nad ulicí Rybářská, při prořezávce stromů v blízkosti vedení vysokého napětí pokácet vzrostlý strom. Ten následkem kácení spadl na dráty vysokého napětí. Dva dráty vedení přetrhl, v důsledku čehož došlo k přerušení dodávky elektřiny přibližně pro 2000 odběrných míst v Bečově a okolí na necelých pět hodin. Muž si od policistů vyslechl sdělení podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.
 
Dopravní nehody
Dne 11. října 2012 kolem třinácté hodiny došlo na křižovatce ulice Školní v Chodově k dopravní nehodě mezi osobním automobilem Audi, které řídila osmapadesátiletý žena a vozidlem Škoda, které řídila třiatřicetiletá řidička. Starší z žen při jízdě po vedlejší komunikaci nerespektovala svislou dopravní značku „dej přednost v jízdě“. V důsledku toho došlo ke střetu vozidel, při kterém bylo vozidlo Škoda odraženo mimo komunikaci, kde narazilo do stromu. Řidička vozidla Škoda byla lehce zraněna. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku 540 tisíc korun.
 
K další dopravní nehodě došlo v Karlových Varech na ulici U Solivárny. Zde měl dvaadvacetiletý řidič osobního vozidla Alfa Romeo řídit auto po ulici Nábřeží Osvobození ve směru od mostu 1. Máje. Na přechodu pro chodce před křižovatkou měl přehlédnout sedmdesátiletou chodkyni, která zde přecházela po vyznačeném přechodu pro chodce. Následně došlo ke střetu, při kterém žena utrpěla těžké zranění. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek u muže byl pozitivní na látku Amphetamin. Případem se nadále zabývají dopravní policisté.
 
Ohrožení pod vlivem návykové látky
Karlovarští kriminalisté obvinili jednačtyřicetiletého muže ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ten měl řídit, ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil předchozím požitím alkoholických nápojů, po silnici v obci Krásný Les, osobní motorové vozidlo Suzuki. Při silniční kontrole byl řidič podroben opakované dechové zkoušce, kterou mu bylo naměřeno 1.10 a 1.07 promile alkoholu. Karlovarští kriminalisté případ nadále vyšetřují.
 
Stejného přečinu, se také dopustil šestačtyřicetiletý muž z Chebska. Ten měl v nočních hodinách řídit pod vlivem alkoholu v Aši po ulici Vančurova osobní vozidlo VW Golf.  U řidiče byla provedena opakovaná dechová zkouška, která měla pozitivní výsledek a to 1,62 a 1,46 promile alkoholu. Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.
 
por. Ing. Pavel Valenta
12.10.2012

vytisknout  e-mailem