Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Karlovarští kriminalisté padělky ve Varech nestrpí

SOKOLOV - Policie zadržela tři muže 

Koncem měsíce září a začátkem října 2011 se v různých hernách a provozovnách v Kraslicích na Sokolovsku začaly vyskytovat falešné bankovky v hodnotě 200 EUR a to ve velmi zdařilém provedení, vysokého stupně nebezpečnosti a označené i ochrannými prvky včetně hologramu. Díky operativní práci policie zajistila dvě takové bankovky a vyšetřování se rozběhlo na plné obrátky. Kriminalisté provedli několik domovních prohlídek včetně prohlídek vytipovaných vozidel a nalezli další čtyři kusy těchto zdařilých padělků. Policisté se však nestačili divit, když při jedné domovní prohlídce zajistili také více jak 10 ks přepravek s drogou pervitin. V souvislosti s případem padělků kriminalisté zadrželi dva občany ČR (37 a 31 let) a jednoho cizince (23 let), kteří měli postupně padělky po Karlovarském kraji šířit. Bylo jim sděleno obvinění ze zločinu padělání a pozměnění peněz, za což hrozí jim až osm let ve vězení. Po provedené expertíze zajištěné drogy čeká dotyčné muže s největší pravděpodobností obvinění z nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.
 Video z domovní prohlídky
 
V současné době byl podán návrh na vzetí obviněných na vazbu.
 
Jak se postupně vyšetřováním ukazuje, nejedná se pouze o ojedinělý případ zde u nás na Sokolovsku. Padělků tohoto typu mělo být od roku 2008 udáno do oběhu více jak 250 kusů a po celé Evropě až na desítky tisíc. Na případu spolupracují tak i celorepublikové útvary a byla vyžádána i mezinárodní spolupráce.
 
Karlovarští kriminalisté jen za letošní rok zaznamenali více jak 80 případů padělání peněz, ale mohou se také pochlubit velmi vysokou objasněností.
 
mjr. Mgr. Andrea Pomichalová
13.10.2011
Odkazy do noveho okna

Falešné bankovky

Falešné bankovky 

Detailní náhled

Falešné bankovky

Falešné bankovky 

Detailní náhled

Falešné bankovky

Falešné bankovky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem