Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Karlovarští kriminalisté si připisují další úspěch

CHEB - Podnikatel z Mariánských Lázních neunikl  

Podnikatel (64 ročník) z Mariánských Lázní, který podnikal v oblasti nákupu a prodeje ojetých vozidel, poté co se dostal do finančních problémů a hrozila mu exekuce, měl vytvořit fiktivní půjčky na fyzické osoby, kterým pak po dohodě převedl dům a pozemky, aby se majetek firmy vyhnul exekuci. Jednalo se o majetek v Mariánských Lázních v hodnotě přesahující více než 10 milionů. Na rodinný dům si pak nechal vytvořit nájemní smlouvu.

Dále tento podnikatel při nákupu celkem více než 30 vozidel, měl vždy vylákat  na jedno vozidlo finanční částku u více úvěrových společností, čímž způsobil těmto firmám škodu více než 8,5 milionu, vozidla pak prodal a samozřejmě úvěry nesplatil. Když zjistil, že věřitelé se již domáhají pohledávek, celou firmu prodal, aby se vyhnul placení pohledávek. Po prodeji firmy pak ještě z jejího majetku prodal více než 100 vozidel, kdy tímto způsobil firmě škodu přesahující 10 milionů, peníze pak použil pro vlastní potřebu.

Škoda, kterou svým jednáním podnikatel způsobil, dosahuje cca 30 000 000 Kč. Policisté ho v současné době stíhají pro zvlášť závažné zločiny úvěrových podvodů a trestné činy poškozování věřitele, kde je ohrožen trestní sazbou až 10 let.

 V souvislosti z trestnou činností podnikatele stíhají policisté i další 4 osoby, které mu pomáhaly zakrýt jeho trestnou činnost. Kriminalistům se podařilo zajistit jako výnos z trestné činnosti majetek v hodnotě cca 20 milionů Kč.

 

mjr. Mgr. Bc. Andrea Pomichalová
09. června 2011

 

vytisknout  e-mailem