Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Karlovarští policisté objasnili několik krádeží

KARLOVARSKO – Muž skončil ve vazební věznici. 

Téměř dva roky zpátky, na konci února roku 2016 se dnes již 35 letý muž z Karlovarska vloupal v Karlových Varech do prodejního stánku v lázeňské zóně. Odtud odcizil různé zboží, které se mu dostalo pod ruku a to např. cigarety, jízdenky na MHD nebo dobíjecí kupony. Způsobil škodu kolem 40 tisíc korun. Za tento čin byl již pravomocně odsouzen, a i přesto se po dvou letech na stejné místo vrátil se stejným cílem – krást.

Než se k prodejním stánkům vydal, vstoupil do domu v Karlových Varech, odkud po prohledání sklepních prostor odcizil jízdní kolo v hodnotě kolem 20 tisíc korun. Na něm pak ke stánkům do lázeňské zóny vyrazil. Z mříží měl odstranit zámek a po otevření prodejního okénka vniknout do prodejního stánku. Z něho následně odcizil kolem 50 krabiček cigaret různých značek a dále drobné mince v hodnotě kolem 1 tisíce korun. Poté přešel i k vedlejšímu stánku, do kterého vnikl. Odtud měl odcizit finanční hotovost a více jak 1100 kusů lístků na MHD. Celková škoda je předběžně odhadnuta na částku kolem 45 tisíc korun.

Během ledna se měl dopustit dalších krádeží, a to v různých sklepních prostorech v Karlových Varech. Majitelům měl odcizit další jízdní kolo, různé nářadí, kuchyňské potřeby, ale i více jak tři desítky energetických nápojů. Celkem tak měl způsobit škodu kolem 20 tisíc korun. Odcizené věci měl prodat a utržené peníze si ponechat pro vlastní potřebu.

video zde

Celou věc objasnili policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město a případ předali kriminalistům. Ti zahájili s 35 letým mužem trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání pokračujícího přečinu Porušování domovní svobody v jednočinném souběhu s přečinem Krádež. Obviněný muž skončil po rozhodnutí soudce ve vazební věznici. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se stejného trestného činu dopustil v posledních třech letech opakovaně.

nprap. Zuzana Týřová
5. 2. 2018

vytisknout  e-mailem