Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Karlovarští policisté se společně s policisty z Německa zaměří na hranice

KARLOVARSKÝ KRAJ - Karlovarští policisté se společně s policisty z Německa zaměří na hranice 

Karlovarští policisté se společně s policisty z Německa zaměří na hranice
Na společné spolupráci se nyní dohodli karlovarští policisté se svými kolegy z Německa. Tématem několika jednání, která proběhla na regionálních úrovních bylo zaměření se na drogovou problematiku v pohraničí. V poslední době se vyskytlo několik případů, kdy němečtí uživatelé a distributoři drog nakoupili v českém příhraničí drogy a převezli je do Německa. A právě toto se policisté snaží zastavit a vymítit příhraniční prodej návykových látek. Na drogovou problematiku byl vyčleněn i speciální tým pod názvem Krystal, který je složen jak ze specialistů z kriminální policie, tak z příslušníků uniformované policie. Najdeme tak mezi nimi kromě kriminalistů i pořádkové a dopravní policisty, policisty z cizinecké policie, tlumočníka a nechybí ani policejní pes.  Jejich úkolem je zaměřit se na kontrolu příhraničních oblastí, tržnic, heren, barů a dalších objektů, kde by k trestné činnosti mohlo docházet. Kontrolují také hlavní tahy mezi ČR a SRN a to včetně železnic. Na zájmové objekty se zaměřují jak samostatně, tak s dalšími zástupci státní správy.
 
Velice důležitou roli zaujímají také příslušníci cizinecké policie, kteří v rámci tzv. závojového pátrání systémově kontrolují vozidla, která se pohybují na území naší republiky. Jedná se o síť stanovišť, kde dochází k důkladným kontrolám jak vozidel, tak osob. Stejné závojové pátrání probíhá i na území SRN a policisté jsou v úzkém kontaktu. 
Video z policejní kontroly
 
A jaké jsou výsledky?
Obě linie, jak tým Krystal, tak i rozběhlé závojové pátrání, mají za sebou již viditelné výsledky. V Krystalu se mezi ně řadí zajištění 4,5 gramu pervitinu v Ašské herně, 0,3 gramu při kontrole řidiče, který byl navíc pod vlivem návykové látky v Chebu, zajištění 5,8 gramů u spolujezdce kontrolovaného vozidla a 0,28 gramů pervitinu u řidiče v Aši. V několika dalších případech pak policisté řešili řidiče pro přestupky pod vlivem návykové látky a zkontrolovali přes 580 osob. Po linii služby kriminální policie a vyšetřování již bylo v několika případech zahájeno trestní stíhání osob a to jak české národnosti, tak cizinců pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V rámci týmu bylo za dobu jeho působení zjištěno i několik významných poznatků. Některé z nich jsou nyní v rozpracování a některé jsou průběžně předávány ke zpracování ostatním krajům.V rámci závojového pátrání zkontrolovala cizinecká policie od 1. února 2013, kdy se toto opatření rozběhlo, kolem 300 vozidel a přes 600 osob.
 
V rámci těchto kontrol zjistili policisté 61 přestupků, kdy všechny byly vyřešeny blokově a ve 32 případech z nich řešili policisté porušení zákona o pobytu cizinců. Jeden z posledních zajímavých případů se stal 4.2.2013, kdy kolem 16:00 hodiny policisté kontrolovali v Aši na ulici Selbská třiadvacetiletého muže v osobním automobilu Škoda Octavia, který měl namířeno do Německa. Během kontroly policisté u muže nalezli dvě nádobky s marihuanou o váze 6,1 gramů. Test na identifikaci omamných a psychotropních látek měl pozitivní výsledek na THC. Droga byla zajištěna a předána k dalšímu zkoumání. Muž byl po výslechu propuštěn. Každým dnem jsou do těchto opatření zapojovány na tři desítky policistů, jejichž cíl je společný. Stop drogám.
 
Týden od 04.02.2013
Karlovarští policisté z týmu „Krystal“ a „Závojového pátrání“, zkontrolovali od 04.02.2013 celkem přes 500 vozidel a přes 1200 osob. Při kontrolách zjistili 153 přestupků, za které uložili celkem pokuty ve výši necelých 70 tisíc korun. V 58 případech se jednalo o porušení zákona o pobytu cizinců. V průběhu tohoto týdne bylo nalezeno několik gramů drogy pervitin a necelé tři desítky gramů drogy marihuana. U dvou kontrolovaných řidičů policisté zjistili, že svá vozidla řídili pod vlivem omamných a psychotropních látek. Policisté z týmu „Krystal“ zkontrolovali 6 tržnic v příhraničí a několik desítek heren a barů.
 
Video z akce dne 07 02 2013
 
mjr. Mgr. Andrea Kávová
por. Ing. Pavel Valenta
nprap. Mgr. Kateřina Bohmová
05.02.2013
Odkazy do noveho okna

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

Kontroly

Kontroly 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem