Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Karviňáci jezdili rychle

Karviná - na řidiče dohlížel i policejní vrtulník 

Včera ve tři hodiny odpoledne se nad Karvinou vznesl vrtulník a na cesty vyrazily policejní auta i motorky. Důvodem byla dopravně bezpečnostní kontrola vozidel, dodržování stanovených limitů rychlosti v obci i mimo obec, kontrola dokladů, pátrání po hledaných osobách, vozidlech a věcech a dále kontrola zda řidiči před jízdou nepili alkoholického nápoje či nejsou pod vlivem návykových látek.
Policisté na území města Karviná zkontrolovali celkem 231 vozidel, z toho bylo zjištěno 36 přestupků. Pokutu na místě zaplatilo 12 řidičů s konečnou částkou 10 100 Kč. Dalších 23 řidičů na místě blokovou pokutu nezaplatilo, tady částka činí bezmála 27 000 Kč. Nejvyšší počet přestupků byl zaznamenán u porušení rychlosti, a to 23 řidičů porušilo předepsanou rychlost. Jeden řidič neměl zapnutý pás. A dobrá zpráva - žádný řidič, který byl kontrolován nebyl pod vlivem alkoholu či pod vlivem návykových látek.
Kromě policistů dopravního inspektorátu a karvinských obvodních oddělení byli do akce nasazeni policisté z "Moto týmu" a "Auto týmu" se svou technikou (passat+motorky). Průběh akce byl ze vzduchu monitorován vrtulníkem letecké služby Policie ČR, který zaznamenal některé z přestupků. Prohřešky byly pak pozemními složkami policie s řidiči řešeny. Vrtulník se svou technikou je schopen současně monitorovat velký rozsah území, po zjištěné konkrétního přestupku pořídí kvalitní videozáznam s takovými detailiy, které jsou při pozdějším projednávání jasným důkazem.
Bc. Zlatuše Viačková

DBA Ka1.jpgDBA Ka1.jpgDBA Ka2.jpgDBA Ka2.jpg

vytisknout  e-mailem