Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Karvinská kriminálka zadržela lupiče

Karvinsko - neomalení mladíci si troufli na postiženého...... 

V pátek 26.6. kolem dvaadvacáté hodiny si v karvinském hypermarketu Tesco dva osmnáctiletí mladíci vytipovali 22letého handicapovaného muže. Sledovali ho cestou domů až na Březovou ulici v městské části Ráj v Karviné. U dveří vchodových dveří si mladý muž  vzhledem ke svému postižení  položil batoh s nákupem na zem. Této příležitosti pachatelé okamžitě využili, vzali batoh a jeho obsah prohlédli. Když zjistili, že z obsahu se jim nic nehodí, mladíka obstoupili a chytili ho za ruce. Po prohledání mu z kapsy kalhot odcizili peněženku a z místa utekli.
Po profesionální operativní práci karvinští kriminalisté zjistili, že mladíci toho mají na svědomí více. Jejich specialita jsou loupežná přepadení. Hlavním aktérem je jeden ze dvojice 18letých mladíků, kterému byly prokázány čtyři loupeže.
K první došlo na konci května v Ostravě-Vítkovicích, poškozenému odcizil mobilní telefon v hodnotě 2 000 Kč. Jeho dva komplici byli komisařem obviněni z nepřekažení trestného činu s trestní sazbou až tři léta odnětí svobody. O chystaném loupežném přepadení věděli a odcizený mobil prodali.
V polovině června v Karviné-Ráji na Březové ulici 18letý násilník sám přepadl 16letého mladíka, kterému pod záminkou zapůjčení odcizil mobilní telefon v hodnotě 2 500 Kč.
V sobotu 27.6. večer za domem na ulici Haškova v Karviné čtyři násilníci (ve věku 2x 18 let a 2x 17 let) 22letého mladíka. Pěstí do obličeje mladíka udeřili tak razantně až upadl na zem, kopali ho a bili pěstmi do celého těla. Nakonec ze strachu pachatelům vydal 200 Kč na hotovosti a surovci odcházeli pryč. Po vulgárních nadávkách na dálku se ještě k poškozenému vrátili a znovu ho fyzicky napadli. Během útoku mladíkovi rozbili brýle v hodnotě 2 000 Kč.
Kriminalistům jejich práce zdaleka nekončí. V šetření a prověřování další přepadení dále pokračují.
Bc. Zlatuše Viačková

vytisknout  e-mailem