Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Karvinské zpravodajství

Neopatrná seniorka naletěla podvodnici  

Podvodně se dostala do bytu a kradla
 
Místo peněz na vánoční dárky zbyly jedné seniorce z Karviné jen oči pro pláč. Dosud neznámá žena  ve středu v dopoledních hodinách pod záminkou odečtu stavu vody se vloudila do jednoho bytu. Slušně vyhlížející žena seniorce sdělila, že jí nese přeplatek za vodu a to částku 1 000 korun. Při vyplácení použila známou podvodnou fintu s dvoutisící korunovou bankovkou, kterou chtěla rozměnit. Ochotná starší žena vytáhla peníze a bankovku rozměnila . Toho opět využila podvodnice, která tak už postřehla, kde seniorka zanechala zbytek úspor . Poslala jí do koupelny, kde do kbelíku měla napustit vodu a tak ověřit její správný průtok . Podvodníci tak už v cestě nic nestálo   a ze šuplíku v obývacím pokoji odcizila částku 5 500 korun a z bytu odešla. Pachatelce hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Číšnický flek bez dozoru
 
Trestuhodně se zachoval obsluhující personál v jedné herně v Českém Těšíně. Číšnický flek uložili do neuzamčené skřínky pod barovým pultem. Toho využil neznámý pachatel, který bez užití násilí se volně dostal do skřínky a z fleku odcizil hotovost 50 000 korun. Skutek se stál v noci ze středy na čtvrtek.
 
Loupež se zraněním
 
Středu 16.12.2009 si bude dlouho pamatovat starší žena, ročník 1935, kterou kolem 18:30 hodin v mezipatře jednoho karvinského domu napadl neznámý lupič. Zbabělec přistoupil k ženě ze zadu, strčil do ní a snažil se jí strhnout z ruky kabelku. Žena se aktivně bránila, i když byla na zemi a násilník jí i s kabelkou táhl dolů po schodech. Není divu, že žena kabelku po takovém zápase pustila.Pachatel s lupem  následně utekl neznámo kam. Z obsahu využije snad je částku 440 korun. Hůř je na tom žena, která utrpěla zhmožděninu levé ruky a levé nohy a zlomeninu hrudní kosti. Po pachateli policie intenzivně pátrá.
 
 nprap. Jaroslav Kus

vytisknout  e-mailem