Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Karvinští policisté dopadli chmatáka

Karvinsko - mladík během jediného měsíce okradl několik žen.... 

V těchto dnech policejní komisař zahájil trestní stíhání proti 15letému mladíkovi z Karviné. Za vinu je mu kladeno provinění celkem sedmi krádeží na ženách.
Mladík dne 10.6. krátce před polednem v Karviné-Novém Městě na Třídě Družby strhl z krku 45leté ženy řetízek ze žlutého kovu. O dva dny později opět v městské části Nové Město, na Náměstí Budovatelů, strhl další ženě řetízek. Tentokrát si troufl na 78letou ženu. Za tři dny na ulici před Úřadem práce v Karviné se pokusil vytrhnout z ruky 38leté ženy její kabelku, to se mu nepodařilo. Tak jí z krku strhl dva řetízky ze žlutého kovu s přívěsky. Další oběť si vyhlédl na Havířské ulici v Karviné. Šedesátileté ženě strhl z krku dva zlaté řetízky s přívěsky. Časové pořadí zachoval a pokračoval po třídenní pauze. Na ulici Čapkové krátce před polednem se jeho obětí stala 62letá žena. Po krádeži přišla o řetízek ze žlutého kovu další starší paní (70 let), která ve chvíli krádeže byla poblíž novinového stánku na Havířské ulici v Karviné. Ve chvíli, kdy se předklonila k položené na zemi nákupní tašce, přiběhl obviněný mladík a strhl jí z krku řetízek. Jeho poslední obětí se stala 70letá žena. V neděli 28.6. kolem 18:30 hodin na ulici Zakladatelské v Karviné strhl z krku 70leté ženy řetízek ze žlutého kovu.
Neomalený chmaták byl zadržen, v policejní cele čeká na rozhodnutí o vazebním stíhání. Škodu, kterou ženám způsobil je bezmála 42 000 Kč, z odcizených věcí byl zajištěný pouze jeden řetízek ze žlutého kovu. Zbytek mladík prodal na ulici neznámým osobám.
 
Velký podíl na dopadení mladého násilníka mají policisté obvodního oddělení Karviná 1. Postupně vyhodnotili způsoby provedení a informace od žen. Byl vytipován okruh možných podezřelých, který se postupně úžil, a na konci zůstal 15letý mladík. Během výslechu se ke všem svým skutkům doznal. Na otázku – proč – sebevědomě odpověděl, že zlato se snadno prodává i poškozené, starší ženy jsou snadné oběti a k tomu využívá momentu překvapení.
 
por. Bc. Zlatuše Viačková
 
 

vytisknout  e-mailem