Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kaskadérem proti své vůli

DĚČÍN - Neprošel; Do sběrny nedorazil 

Neslavně dopadla pro jednadvacetiletého mladíka včerejší jízda z obce Sněžník směrem na Děčín. Díky alkoholu, který před jízdou požil, tak trochu usnul za volantem a jeho vozidlo začalo nezadržitelně opouštět vozovku přes pravý okraj. Probral se, když kola najela na nezpevněnou krajnici, přičemž ve snaze zabránit nehodě strhl hbitě řízení doleva. Díky tomu se přes protisměrný pruh dostal do příkopu na levé straně, kde se ještě několikrát přetočil na střechu, než se zastavil. Když na místo dorazili policisté, ležel automobil na levém boku. Řidič pak při opakované zkoušce do detektoru nadýchal kolem dvou promile. Ačkoli slovo řidič je z důvodu nepřítomnosti oprávnění mírně nadnesené. Ještě včera se stal čerstvým majitelem podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky, kterým jej za jeho výkon strážci zákona odměnili ve zkráceném přípravném řízení. Teď mu hrozí až tříleté vězení.
 
 
Neprošel
 
Dostaveníčko s ostrahou si dal v pátek za pokladnami jednoho z děčínských supermarketů šestatřicetiletý muž. Důvodem byly čtyři kusy nezaplaceného tělového mléka, které měl výtečník poschovávané pod bundou a kalhotami. Štafetu pak převzali policisté z obvodního oddělení, kteří zadrženému sdělili podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Na přestupek ale může hned zapomenout. V nedávné minulosti byl totiž za obdobný čin trestán. Nyní čelí hrozbě až tříletého odnětí svobody.
 
 
Do sběrny nedorazil
 
Myslel, že je na cestě do sběrných surovin, a netušil, že policisté z železničního oddělení záhy změní cíl jeho cesty. Řeč je o třiatřicetiletém muži, který byl v pátek strážci zákona přistižen u východního nádraží, jak odnáší čtyřiadvacet hliníkových střešních tabulí, které zde odcizil z budovy skladu. Následně si vyslechl podezření z přečinu krádeže, za kterou mu díky recidivě hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
 
25. června 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem