Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kaskadérský kousek

TEPLICE - K bytu sešplhal po hromosvodu; Využil otvor pro zvířata...  

Kaskadérský kousek
     Šperky v hodnotě 20 tisíc korun odcizil dosud neznámý pachatel z bytu v Bílině. Lapka si zvolil poněkud netradiční cestu, kterou dovnitř vnikl. Nejdřív se z chodby panelového domu dostal na střechu, odkud za pomoci hromosvodu sešplhal na balkon v desátém poschodí, následně překonal okno a vnikl do bytu. Stejnou cestou s lupem z místa činu odešel. V případě dopadení hrozí zloději za jeho „kaskadérský“ kousek až tři roky za mřížemi.
 
Využil otvoru pro zvířata
     Subtilní postavu má zřejmě neznámý zloděj, který vykradl rodinný dům v Krupce. Dovnitř se totiž protáhl malým otvorem pro procházení domácích zvířat, z domu následně odcizil peníze a elektroniku za více jak 12 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Kabely nestihli prodat
     Sdělení podezření z přečinu krádeže si z rukou bílinských policistů převzala dvojice mužů ve věku 42 a 25 let. V podvečerních hodinách se vyšplhali po hromosvodu bývalé školní jídelny do třímetrové výšky, a následně vnikli nezajištěným oknem do objektu. Uvnitř vytrhali a vyřezali elektrické kabely různých typů, které chtěli zpeněžit v některé z výkupen sběrných surovin. Jejich řádění ale učinili přítrž strážníci městské policie, kteří oba zloděje zadrželi a předali policistům.    
 
Zloděj „sportovec“
     Lup v hodnotě téměř 15 tisíc korun si odnesl dosud neznámý pachatel ze sklepní kóje v Teplicích. Zloděj se vloupal do sklepních prostor, ze kterých následně poškozenému odcizil kolečkové brusle, lyžařské vybavení a další sportovní potřeby.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo dne 3. září 2011 v 19.30 hodin v Bílině, u garáží Sunn, kdy nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem srazil mladistvého chodce, který přecházel vozovku mimo přechod pro chodce od garáží směrem k lávce přes silnici 1/13 a z místa nehody ujel.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 262 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 5. 9. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem