Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Každá věc má svého majitele

Frýdek-Místek - zatajení nálezu věci se nemusí vyplatit.. 

Policisté obvodního oddělení Frýdek-Místek sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu zatajení věci osmašedesátileté ženě.

Policisté začátkem března přijali oznámení od ženy, která v jednom ze zdravotnických zařízení měla při odchodu v převlékací kabince zapomenout své diamantové náušnice v hodnotě několika desítek tisíc korun. Pátrání po možném pachateli dovedlo policisty v krátké době až k osmašedesátileté ženě. Ta policistům přiznala, že náušnice v kabince našla a rozhodla se je odnést, jelikož se obávala, aby je někdo neodcizil. Dále uvedla, že náušnice měla v úmyslu vrátit, policisté ji však kontaktovali dřív, než tak učinila.

Za přečin zatajení věci v případě odsouzení hrozí ženě trest odnětí svobody až na jeden rok. Policisté proto upozorňují, že ponechání si nalezené věci je protiprávní a dle hodnoty věci může být i trestným činem. Nálezce je povinen nalezenou věc vrátit majiteli, případně odevzdat podle místa nálezu např. obecnímu úřadu, dopravnímu podniku, zdravotnickému zařízení nebo policii.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
18. března 2022

vytisknout  e-mailem