Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kdo by se nechtěl stát milionářem ?

DĚČÍN - Na účtě se mu objevilo několik miliónů ... 

Milionářem přes noc
 
DĚČÍN – Známá obchodní společnost působící v převážné většině českých měst omylem převedla koncem ledna letošního roku omylem velký obnos peněz na jiný účet, než původně zamýšlela. Suma se pohybovala v řádech miliónů. V zápětí, co zjistila svůj omyl, vyzvala majitele účtu k navrácení zaslaných peněž. Mladý muž z děčínské kotliny se ovšem zdráhal rozloučit s tak velkým jměním a na výzvy bankovního ústavu i obchodní společnosti zareagoval se značným zpožděním. Navíc vrátil pouze část peněz. Do celkové výše chybělo něco přes tři sta čtyřicet dva  tisíc korun. Chybějící finance využil pro svou potřebu, a tak už v tuto chvíli čelí policejnímu drobnohledu. Zda-li na jeho konci bude přečin zatajení nálezu ukáže čas.
 
Jízda přes zákaz
 
RUMBURK – Policejní hlídka hlídkující v pondělí večer rumburskými ulicemi zahlédla za volantem jednoho z projíždějících aut muže, jenž má vyslovený zákaz řízení již několik let. Policisté nelenili a muže po chvilce zastavili a zkontrolovali. Kontrolovaný měl vyslovený zákaz řízení vozidel na 34 měsíců, který viditelně nerespektuje. Osmatřicetiletý řidič bez oprávnění nyní kromě zákazu řízení zřejmě získá navíc i sankci za nerespektování zákona. Přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si žádá trest odnětím svobody v délce až tří let.
 
Nález munice
 
KRÁSNÁ LÍPA – V Krásné Lípě na poli mezi Tyršovou ulicí a rybníkem Klabečkem byl v pondělí odpoledne nalezena munice. Na místě přítomný pyrotechnik zjistil, že se jedná o jeden kus protipancéřového granátu německé výroby z II. světové války, ráže 88 mm. Nález si odvezl s sebou. Ke zranění ani ku škodě na majetku nedošlo. Nálezce tak získal nejen zajímavou životní zkušenost, ale určitě i nevšední zážitek.
 
Mostek z kostek ?
 
ŠLUKNOV – Z parcely v Mikulášovicích během března letošního roku zmizelo na tisíc dlažebních žulových kostek. Majitel odcizeného materiálu tak přišel nejen o stavební materiál, ale navíc získal újmu na majetku v hodnotě dvanácti a půl tisíce korun. Poznatky, které se dostali až k policejním inspektorům, napovídají o možném pachateli. V případě dopadení viníka bude možné žádat navrácení odcizených kostek či náhradu škody.
 
 
Děčín 25. dubna 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 208, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem