Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kdo je vidět, vyhrává

BLANSKO-VYŠKOV: Boskovické děti čeká poučný a soutěživý podvečer. 

    Strávit příjemný podvečer a zároveň se poučit či si zasoutěžit mohou děti, jejich rodiče, ale i další návštěvníci v pátek 14. března v Boskovicích. Policisté z Územního odboru Blansko-Vyškov společně s Městem Boskovice, Městskou policií, místními sdruženími dobrovolných hasičů a dalšími subjekty totiž připravili na tento termín další ročník tradiční preventivní akce Kdo je vidět, vyhrává.

   Cílem této akce je upozornit rodiče, děti, ale také cyklisty, chodce či seniory na to, jak velký význam pro jejich bezpečí mají reflexní prvky. Zatímco bez nich je za snížené viditelnosti uvidí řidič na pouhých 15 metrů, pokud jsou vybaveni odrazkou na oblečení, obuvi,  batohu či jinde, řidič je spatří až na vzdálenost dvou set metrů. Tuto skutečnost uvidí příchozí přímo na akci, kdy rozdíl ukážeme praktickou ukázkou.

  Na programu, který začíná před základní školou v Boskovicích na náměstí 9. května v 16:30, budou také ukázky práce dopravní policie, techniky a výstroje hasičů a strážníků Městské policie Boskovice. Připraveny budou také soutěže pro děti nebo ukázka poslušnosti policejních psů. Otevřena bude také boskovická hvězdárna. Každý návštěvník navíc dostane malý reflexní dárek.

     por. Mgr. Iva Šebková, 6.3.2014

Odkazy do noveho okna

Kdo je vidět, vyhrává 2014 Bce 2007+

Kdo je vidět, vyhrává 2014 Bce 2007+ 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem