Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kdo se pohyboval v okolí tohoto muže?

Kriminalisté mají výsledky pitvy, nicméně prověřují, jak se muž v kontejneru na tříděný odpad ocitl a co předcházelo jeho smrti. 

Případem podezřelého úmrtí se začali ještě týž den (viz odkaz na tiskovou zprávu níže) zabývat kriminalisté třetího policejního obvodu z problematiky násilí, kteří zjišťovali veškeré podrobnosti a okolnosti úmrtí. Podle výsledků pitvy mělo dojít ke smrti Romana Szczotky působením velké síly, čímž vznikla mnohočetná zranění neslučitelná se životem. Vše tak nasvědčuje tomu, že vnitřní mechanismus popelářského vozu muže usmrtil. 
 
Detektivové ještě navíc zjistili, že pětatřicetiletý muž se pohyboval mezi bezdomovci, přespával na pražské lodi Hermes, a v Praze ho naposledy kontrolovala hlídka policie během tohoto srpna. V první polovině tohoto roku opustil brány věznice (za majetkovou trestnou činnost) a od té doby ho celkem čtyřikrát kontrolovaly policejní hlídky na území metropole. Pak už měl ovšem komunikovat pouze prostřednictvím sociální sítě se svojí sestrou, které tvrdil, že je v Českých Budějovicích, kde si hledá práci. Tuto skutečnost nakonec potvrzuje i jeho poslední záznam o kontrole, kde ho budějovičtí policisté kontrolovali na konci září v Pražské ulici. Od té doby však nebyl s rodinou v kontaktu a ani policisté ho nikde v republice nekontrolovali.
 
Kriminalisté žádají touto cestou veřejnost o pomoc, do současné chvíle totiž neznají přesný pohyb tohoto muže před smrtí a ani totožnost osob, se kterými byl v kontaktu nejen v Praze, ale i po celé republice. Z dostupných záznamů kriminalisté zjistili, že muž se živil krádežemi například v Karlových Varech, Českých Budějovicích, Brně, Karviné a Olomouci. Detektivové tak uvítají jakoukoliv informaci k tomuto muži na tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR.
 
Odkaz na článek z pondělí 7. října: http://www.policie.cz/clanek/nalez-mrtveho-muze-na-skladce.aspx

 

por. Bc. Jana Rösslerová 15. 10. 2013

Odkazy do noveho okna

Kdo se pohyboval v okolí tohoto muže?

Kdo se pohyboval v okolí tohoto muže? 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem