Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Když už, tak už

Český Krumlov – Muž kradl, pil, řídil přes zákaz soudu… 

Jednačtyřicetiletý muž z Větřní v lednu 2011 v obci Větřní „úřadoval“ v zahradní kolonii zvané "U Radů". Vnikl do sklepních prostor chaty, odkud odcizil nářadí a lihoviny. Následně okénkem vylezl ven a po rozbití okna vnikl do obytné části chaty, odkud po prohledání místností odcizil satelitní přijímač, set top box, nářadí, dvoje dámské hodinky, dva budíky, prodlužovací kabel, větší množství těsnění různých druhů, sadu příborů, dvě tašky a další věci, čímž majiteli způsobil škodu odcizením ve výši přesahující 27 tisíc korun. Poškozením dvou skleněných výplní oken pak způsobil škodu 800 Kč.
 
Stejný pachatel v polovině dubna ve Větřní nejprve porušil zákazovou svislou dopravní značku a poté začal s vozidlem Mazda couvat do řady stojících aut. Přitom tažným zařízením vozidla Mazda narazil do zadního nárazníku zde zaparkovaného vozidla Ford. Poté se ještě odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol a na místě policistům sdělil, že má rozhodnutím Krajského soudu České Budějovice uložen zákaz řízení motorových vozidel do roku 2014.
 
Kriminalisté již dříve muže obvinili z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Dne 9. května 2011, po dalším prošetření jeho činnosti bylo komisařem Služby kriminální policie a vyšetřování rozšířeno usnesení o zahájení trestního stíhání, a to o přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, které bylo obviněnému doručeno do věznice, kde se v současné době nachází ve výkonu trestu.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
19. května 2011

vytisknout  e-mailem