Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ke krádeži nedošlo

CHOMUTOV - Muž si peněženku našel na jiném místě, Dohodu nedodržel...... 

Krádež se nestala

Chomutovští policisté přijali minulý týden oznámení o krádeži peněženky. Poškozený uvedl, že mu vypadla z kapsy při nastupování do vozidla na parkovišti před marketem ve městě. O několik dní později přišel muž znovu a uvedl, že ztracenou peněženku  nalezl v místě svého současného bydliště. Všechny věci  byly v pořádku, z uvedeného důvodu proto policisté vyšetřování případu odložili.

Dohodu nedodržel

Z neoprávněného užívání cizí věci je podezřelý 35letý muž z okresního města. Druhý říjnový den si měl od poškozeného zapůjčit osobní vozidlo, které slíbil do hodiny vrátit. Dohodu však nedodržel a auto neoprávněně dál užíval ještě několik dní bez souhlasu majitele. Pak ho odstavil ve Škroupově ulici, kde ho následně policisté našli. Muži sdělili policisté podezření z trestného činu, vyšetřování nadále pokračuje.

Botník i sklep

Vniknutí do domu vyšetřují policisté ze Března. Kdosi minulý týden vnikl nejdříve na chodbu a tady z botníku odcizil několik odložených párů značkových bot. Pak přešel až do sklepa, kde prohledal kóji poškozené a odcizil rybářské pruty, troje lyže, různé nářadí a další věci. Majitelce vznikla celková škoda za téměř 29 tisíc korun. Uvedené jednání policisté vyšetřují jako krádež a porušování domovní svobody.

Tři krádeže

Obvinění z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku předali kriminalisté v Kadani 21letému místnímu obyvateli. Obviněný se měl v měsíci srpnu a září dopustit hned tří krádeží. Na návštěvě v bytě poškozené sebral odložený mobilní telefon s pouzdrem za 2200 korun. O několik dní později v klášterecké restauraci odcizil volně odloženou dámskou kabelku, kde majitelka měla opět mobilní telefon a peněženku s hotovostí. Tentokrát škoda přesáhla 5 tisíc korun. Kromě toho ještě s dalším mladíkem odcizil na chodníku v Kadani ženě kabelku s mobilním telefonem, kterou měla pověšenou přes rameno. Hodnotu odcizených věcí stanovila žena na 10 tisíc korun. Následné vyšetřování prokázalo, že za majetkovou trestnou činnost byl již v minulosti odsouzen k nepodmíněnému trestu. Ponaučení si však nevzal a jednání zopakoval.

8.října  2018

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207    

mob. 724 189 729      

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem