Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ke krádeži nedošlo

TEPLICE - Peněženka se našla na zahradě; Přišla o kabelku 

Ke krádeži nedošlo
     Policisté z obvodního oddělení v Trnovanech odložili případ krádeže, ke kterému mělo dojít v Teplicích. Na služebnu se dostavil muž, který oznámil, že mu neznámý pachatel odcizil z kanceláře odloženou peněženku s doklady a platební kartou. Ve věci byly ihned zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. O několik hodin později navštívil oznamovatel policisty znovu. Jeho matka totiž peněženku našla na zahradě, kde ji ztratil. Jelikož ke spáchání trestného činu nedošlo, policisté se případem nemusí dále zabývat a mohou se věnovat objasňování jiné trestné činnosti.
Ke krádeži nedošlo.mp3 
 
Přišla o kabelku
     Nepříjemné překvapení zažila žena, která trávila volný čas u rybníčku na Cínovci. Včera před polednem se jí během půl hodiny vloupal do vozidla, kterým na místo přijela, neznámý pachatel a připravil ji o kabelku s doklady, penězi a platební kartou. Policisté případ prověřují pro přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
Neplatí, i když je v podmínce
     Přes třicet tisíc dluží na výživném na své nezletilé dítě muž z Teplicka. Od listopadu do současné doby neplatí alimenty, ačkoliv mu vyživovací povinnost ukládá nejen zákon o rodině, ale také pravomocný rozsudek soudu. Podezřelého policisté obvinili ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. Protože už byl za takový čin v posledních třech letech podmínečně odsouzen, hrozí mu až pětileté vězení.
 
 
Teplice, 24. 8. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem