Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ke krádeži se sám přiznal

MOST - V obchodě odcizil mobil, pak zamířil na policii; Hlavou rozbil sklo u telefonní budky; Sedmkrát kradl, šel do vazby. 

Vykradl prodejny, sběrnu, rodinný dům, halu, okradl i příbuznou, skončil ve vazbě
Za sedm krádeží vloupáním čelí obvinění 29letý muž z Litvínova. Ten dle kriminalistů, kteří případy objasnili, chodil na lup v Janově a Hamru. Ze zahrady měl odcizit kolečkové brusle. Ve sběrně si vzal desítky kg měděných prutů. Vnikl do sportovní haly, kde poškodil zařízení a odnesl si různé drogistické zboží, potraviny, nápoje a další věci. V objektu poškodil šest interiérových dveří. V nákupním středisku se vloupal do prodejny smíšeného zboží, odkud odnesl potraviny a drogistické zboží za 12 tisíc korun. Na návštěvě u příbuzných vzal klíče od bytu, tam pak vnikl a cizí osobě měl prodat obývací stěnu. Z rodinného domu ukradl pánské kolo a desítky párů ponožek. V domě několik dní přebýval a přespával tam. Na místo se vrátil pro lup. Našel šperky, odznaky, hodinky a další věci. Sladkosti a potraviny kradl i v jiné místní prodejně. V posledních třech letech byl potrestán za krádež. Policie ho obvinila z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Okresní soud muže na podnět policie poslal do vazby. Poškození vyčíslili škody na částku 31 000 korun.

Pod tíhou svědomí se přišel sám přiznat
Na služebnu mostecké policie přišel muž z Teplicka, který policistům uvedl, že včera odcizil mobilní telefon. Prý se procházel centrem města Mostu a vstoupil do jedné prodejny, kde nebyl žádný člověk. Na pultu ležel volně odložený mobilní telefon, který si muž přivlastnil. Nejprve ho hodlal zpeněžit, pak si ale vše rozmyslel a zamířil na nejbližší policejní oddělení, kde se ke krádeži přiznal. Nevěděl však, kde mobil odcizil a tak policisté museli pátrat a nakonec zjistili, odkud telefon zmizel. Ten zajistili a vrátili ho zpět majiteli. Čtyřicetiletému muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muž byl již za krádež trestán a loni se vrátil z výkonu trestu.

Kabelka na sedadle přilákala zloděje
Pět minut stačilo zloději na to, aby se zmocnil cizí dámské kabelky. Ta ležela na sedadle zaparkovaného osobního vozidla v ulici na sídlišti Pod Šibeníkem včera odpoledne. Lapka do vozidla vnikl násilím a odložené kabelky se zmocnil. Poškozené motoristce způsobil krádeží kabelky a věcí v ní škodu ve výši téměř 20 tisíc korun. Další hmotná škoda vznikla na vozidle, které zloděj při vloupání poškodil. Případ vyšetřuje mostecká policie.

Policie v souvislosti s tímto případem nabádá občany, aby nenechávali ve svých vozech viditelně odložené věci, a to ani na krátkou dobu nepřítomnosti.

Rozbil dveře, hlavou sklo u telefonní budky a policejní vůz
Z trestného činu výtržnictví a poškození cizí věci obvinila mostecká policie 24letého muže z obce na Litvínovsku. Ten měl v Litvínově poškodit cizí majetek. V dopolední době rozbil na Koldomu skleněnou výplň u dveří a způsobil škodu za téměř tři tisíce korun. Poté pokračoval ulicí PKH, kde měl pěti údery hlavou rozbít skleněnou výplň telefonní budky u veřejného automatu. Tam byl díky zavolání svědka zadržen strážníky. Po chvilce hlavou udeřil do jejich vozidla a i to poškodil. Celkem výtečník napáchal škodu za více než 9 tisíc korun. Vyšetřovatel obviněného stíhá na svobodě. Za toto jednání muži hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Motivem jeho nepochopitelného počinu byl údajně vztek.

nprap. Ludmila Světláková
Most 29. června 2017

vytisknout  e-mailem