Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ke krádeži vůbec nedošlo

TEPLICE - Zapomněl, kde zaparkoval auto; Další dealer obviněn... 

Ke krádeži vůbec nedošlo
     Policejní mašinérie spojená s pátráním po odcizených vozidlech se tentokrát rozjela zbytečně. Když ve středu oznámil majitel osobního vozidla v hodnotě 750 000 korun, že mu jej neznámý pachatel odcizil, policisté ihned po vozidle vyhlásili pátrání a zahájili úkony trestního řízení. Za hodinu po výslechu se však oznamovatel na obvodní oddělení dostavil s tím, že mu auto vlastně nikdo neukradl. Půjčil si ho totiž jeho syn, který jej zaparkoval v Teplicích a z místa odjel s kamarády do restaurace. Když z pohostinství vyšel, jaksi pozapomněl, že auto zaparkoval jinde a zavolal otci, že vozidlo bylo odcizeno. Vše nakonec dobře dopadlo, majitel už má svůj vůz zpátky a policisté mohli odvolat pátrání a případ odložit.
 
Další dealer obviněn
     Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy byl obviněn 53letý muž, který v průběhu loňského roku v desítkách případů prodával v Duchcově dalším osobám drogu známou jako pervitin. Dealer byl již v posledních letech za takový čin odsouzen, proto mu nyní hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvou až deseti let. Policejní komisař podal návrh na vzetí obviněného do vazby.
 
Pátráme po pachateli nehody
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K  dopravní nehodě došlo dne 15. 1. 2011 kolem 21.10 hodin v Teplicích, ul. Prosetická. Poškozený s osobním vozidlem Škoda Octavia vyjížděl z parkoviště a na hlavní silnici se střetl s osobním vozidlem, jehož řidič nezastavil a odjel z místa dopravní nehody. Podle oznamovatele se mělo jednat o vozidlo VW Passat, stříbrné barvy, novější model. Vozidlo má poškozený levý bok.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 2 a 5, telefon 974 439 265 (260), nebo na linku 158. 
 
Snažil se ujet policistům
     Ujet policejní hlídce se v Teplicích snažil řidič osobního vozidla zn. VW Golf. Po chvíli však zastavil a vyměnil si místo se spolujezdkyní, policistům pak tvrdil, že auto řídila ona.  Hlídka následně zjistila, že 25letý muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2012. Nakonec se muž přiznal, že vozidlo řídil on a bylo mu sděleno podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soudce ho za toto jednání může poslat až na tři roky za mříže.
 
 
 
Teplice, 21. 1. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
 
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem