Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ke krádeži využil nezletilého

MOST - Skončil na policii; Trio chtělo vykrást supermarket, svědek informoval policii; Násilník musel z bytu.  

 Plán mladíkovi nevyšel, lup za osm tisíc korun musel vrátit

Nakupovat ve velkém přišel jeden 18letý mladík z Mostu. Spolu s nezletilým příbuzným do nákupní tašky na kolečkách v jednom mosteckém supermarketu uložil zboží za více než osm tisíc korun. Bral salámy, sladkosti, krémy, zubní kartáčky. Po vydatném nákupu měl připravený plán. Svého příbuzného poslal samotného s vozíkem přes pokladnu . Sám prošel bez placení. Netušil, že krádež odhalili pracovníci ostrahy prodejny a ti dvojici při odchodu zadrželi. Policie nezletilého chlapce předala rodině a 18letému mladíkovi sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Odcizený lup byl vrácen poškozené prodejně.


 

Ve škole chlapec zameškal 460 vyučovacích hodin

Z přečinu ohrožování výchovy dítěte čelí obvinění 38letá žena z Mostu. Ta řádně nedbala a nedohlížela na pravidelnou školní docházku svého nezletilého chlapce. Ten tak ve školním roce vykázal 460 neomluvených vyučovacích hodin a nechodil do školy. Záškoláctví trvalo od loňského září do června letošního roku.


 

Trojice do supermarketu nevnikla, před policisty utíkala

V policejní cele skončili dva muži, kteří se pokusili vloupat v Mostě do jednoho mosteckého supermarketu. V nočních hodinách se za použití násilí snažili dostat do objektu. Nestihli to díky pozornosti všímavého svědka, který přivolal policii. Muži poté, co uviděli policejní vozidlo, z místa utekli každý jiným směrem. Policisté dva na útěku zadrželi. Pachatelé byli tři, třetímu se podařilo utéct. Policie i jeho nakonec vypátrala. Muže ve věku 25, 25 a 20 let policisté obvinili z přečinu pokusu krádeže a stíhají je na svobodě. Dva z obviněných byli již v minulosti za krádeže trestáni.


 

Krádeže v obchodech byly odhaleny, lapkové neuspěli

Tři muži přišli nakupovat do obchodů, aniž by měli v úmyslu za nákupy zaplatit. Litvínovan v jedné tamní drogerii odcizil z regálů pět kusů pánských deodorantů v hodnotě 799 korun. Lup si ukryl do kabely, kterou měl s sebou a chtěl obchod opustit bez placení. Pracovnice prodejny ho zadržela a lup mu odebrala. Další podezřelý muž si v mosteckém supermarketu ukryl pod košili sprchový gel, který u pokladny nezaplatil. Ostraha ho zadržela a předala policistům. S dětským batůžkem na zádech přišel krást další muž, 22letý Mostečan. V oddělení se sladkostmi si vybral 19 kusů čokolád, dal je do batohu a poté vyšel z prodejny přes vstupní turniket. Tam na něj již čekali pracovníci ostrahy. Lup v hodnotě 1 300 korun byl zajištěn. Všichni tři byli již v minulosti trestáni a od policie si odnesli záznamy o sdělení podezření ze spáchání krádeže.


 

Marihuanu prodával doma v Litvínově

Vyšetřovatel mostecké policie zahájil trestní stíhání 25letého muže z Litvínova a obvinil ho z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Litvínovan měl dle kriminalistů v přesně nezjištěnou dobu poskytnout tento rok jiným osobám marihuanu. V jednom případě ji prodal a nejméně v jednom případě ji poskytl zdarma jako protislužbu. Canabis zájemcům předával v místě svého bydliště v panelovém domě v litvínovské ulici PKH. Policie Litvínovana stíhá na svobodě. Obviněnému za toto jednání může soud uložit až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Kvůli domácímu násilí musel z bytu

Mostecká policie řešila v jednom mosteckém domě případ domácího násilí. Hlídka na místě zjistila, že 30letý muž v místě bydliště napadá svoji partnerku a to opakovaně několik let. Nezdráhá se proti ženě použít kromě vyhrůžek i fyzického násilí. Policie nebyla na místě poprvé. Po vyhodnocení bezpečnostních rizik a s ohledem na předcházející útoky přistoupili mostečtí policisté k zákonnému opatření a násilníka z bytu vykázali. Obě osoby hlídka použila o povinnostech a právech, které z institutu vykázání vyplývají.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 25. srpna 2015


 

vytisknout  e-mailem