Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ke krádežím disků jezdil na kole

TEPLICE - Série 4 krádeží objasněna, Smrtelná nehoda v Dubí.. 

Ke krádežím disků jezdil na kole
 
 
Zloděje hliníkových pneu disků se podařilo zadržet teplickým policistům. 28 letý muž má na svědomí celkem 4 případy během jednoho týdne, kdy majitelům zůstala auta podložená kameny. Způsob krádeží byl vždy stejný. Zloděj přijel k vytipovanému vozidlu na kole, z batohu vytáhl hever a klíč na kola. Pomocí heveru zvedl vozidlo a demontoval kola. Ty si poté postupně odvezl opodál, kde z hliníkového disku vyřízl pneumatiku. Auto při krádeži podepřel kameny. V některých případech si odvezl všechny disky, v jiných se mu podařilo demontovat jen některé. Při poslední akci však spadla klec, kdy na muže upozornil anonymní telefonát na linku 158. Hlídka pak muže zadržela přímo při činu. Odcizením hliníkových kol vznikla souhrnná škoda 24 tisíc korun. Muži bylo sděleno obvinění z přečinu krádeže. Pro policisty to není žádný nováček, v minulosti byl již za krádeže trestán.
 
 
Ujíždějící řidič při nehodě zemřel
 
 
Dne 16. dubna 2012 v 00:05 hod. došlo v Dubí na křižovatce ulic Ruská a Křižíkova k dopravní nehodě. Řidič vozu BMW ujížděl před policejním vozidlem. Tomu předcházela situace, kdy chtěli policisté zkontrolovat řidiče parkujícího na zákazu zastavení. Ten začal poté, co policisté použili maják a světlené znamení STOP, ujíždět směrem na Cínovec. V levotočivé zatáčce však ve vysoké rychlosti narazil vpravo do zdi oplocení domu. Řidič policejního vozidla jel se zapnutým zvukovým a světelným výstražným zařízením. Po nehodě vozidla BMW však došlo i k nehodě policejního vozu, které bočně narazilo taktéž do oplocení domu. Vozidlo BMW po nárazu začalo hořet v motorovém prostoru bez dalšího rozšíření na vozidlo. Jeho řidič utrpěl smrtelné zranění. Policisté utrpěli jedno lehké a jedno těžké zranění. Celková vzniklá škoda byla odhadnuta na 630 000,-Kč. Bližší okolnosti případu a úmrtí ujíždějícího řidiče jsou předmětem dalšího šetření. Byla nařízena soudní pitva.
 
 
 
Z auta zmizela kapota
 
Své vozidlo bez kapoty nalezl majitel zaparkované na ulici Doubravická v Teplicích. Neznámý zloděj rozbil levého předního okno, vnikl do  zaparkovaného vozidla Škoda Roomster , kde si následně za pomocí páčky otevřel přední kapotu motoru vozidla.Tu odmontoval a z vozidla odcizil. Na vozidle vznikla škoda 13 tisíc korun. Po pachateli policisté pátrají.
 
 

Teplice, 16. dubna 2012, pro.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem