Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ke krádežím používal žebříky

MOSTECKO - Po žebříku vlezl do bytu, kde majitel spal a také na balkón, kde kradl; V baru okradl ženu. 

Po žebříku vlezl do bytu i na balkón
Policie v Mostě obvinila 25letého muže z obce na Mostecku a 34letého Mostečana z přečinů krádeže a porušování domovní svobody ve spolupachatelství. Podle šetření si měla dvojice opatřit kovový žebřík v objektu jednoho sportoviště. S ním pak muži zamířili v časně ranních hodinách do sídliště Výsluní v Mostě. Pomocí žebříku následně mladší z dvojice vylezl do prvního patra a otevřeným oknem měl vstoupit do bytu, ze kterého odcizil mobilní telefon a herní konzoli a to v době, kdy uvnitř spal majitel. Následně z místa utekli a poškozenému zanechali škodu ve výši 8 500 korun. Mladší z dvojice má mít na svědomí i krádež jízdního kola.  Do starší zástavby města Mostu se měl vydat spolu s další jinou osobou, poté vylezl po žebříku, který měli s sebou, na balkón v prvním patře a z něj odnesl horské jízdní kolo. Obviněný byl na místě zadržen policejní hlídkou, druhý, zatím neznámý pachatel, sedl na kolo a z místa ujel. Obviněný 25letý muž se krádeže dopustil již v minulosti a nyní je v podmínce. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Soud podnětu vyhověl a muže poslal do vazební věznice. Celková škoda byla vyčíslena na částku 25 tisíc korun. Odcizené věci nebyly zajištěny. Policie poblíž obou míst činu nalezla oba žebříky a zajistila je. 

Z nového známého se vyklubal zloděj
Mostečan ve věku 40 let měl krást v jednom mosteckém baru. Tam se dal do řeči s přítomnou ženou, která do baru přišla s přáteli. Na okamžik si odskočila. Toho využil muž, který měl z kabelky odcizit peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Poté bar kvapem opustil, aniž by se s novými známými rozloučil. Poškozené způsobil škodu ve výši téměř osm tisíc korun. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Portmonku i s hotovostí prý ztratil cestou domů.

Před prodejnou se obnažoval
Na slušné vychování zřejmě zapomněl 31letý muž z Litvínova. Ten měl o víkendu před výlohou jedné prodejny v odpoledních hodinách ztropit výtržnost tím, že se měl před prodavačkami litvínovské prodejny obnažovat. Na místě byl zadržen policejní hlídkou a umístěn do policejní cely. Policisté  u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, při které mu naměřili 1,9 promile alkoholu v dechu. Litvínovan si následující den převzal od policistů záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví ve zkráceném přípravném řízení. Výtržník motiv svého jednání policistům nesdělil.

Most 5. října 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem