Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Ke krádežím se přiznal

OLOMOUCKO - Fantom olomouckých škol a školek skončil ve vazební věznici  

Během uplynulého měsíce zaměstnal svými činy třiadvacetiletý muž policisty všech obvodních oddělení v Olomouci. Na různých místech v městě páchal rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, po které zůstala celková škoda odcizením a poškozením za necelých 460 tisíc korun.
Mladý muž je od 22. září 2014 obviněný ze spáchání přečinu Krádež dílem dokonaným, nedokonaným a ve stadiu pokusu. Přiznal se celkem k 37 skutkům. Nejvyšší zájem v něm vzbudily mateřské, základní a střední školy. Jednalo se o 15 případů vloupání do těchto zařízení, ke kterým můžeme přiřadit také centrum denních služeb, rehabilitační centra, škola pro sluchově postižené nebo vozičkáře. Pomyslné druhé místo obsadilo vloupání do motorových vozidel, zde se přiznal k 7 případům. Zbylý počet krádeží provedl vloupáním do bytů, sklepů, restaurací, obchodů s nábytkem a jiné. Přestože byl bezprostředně po dvou krádežích ihned zadržen policisty, spolupracoval a spontánně se doznal ke krádežím, opětovně po propuštění ze zadržení páchal trestnou činnost. 
Vzhledem k tomu, že se nejednalo o žádného nováčka, ale o muže již soudně trestaného za majetkovou trestnou činnost, nyní mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let. Na soudní líčení čeká od úterního dopoledne ve vazební věznici v Olomouci.
 
por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS

25. 9. 2014

vytisknout  e-mailem