Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ke zraněným musel vrtulník

VYŠKOVSKO: Policisté vyjížděli k pracovním úrazům. 

Ve středu 14. září mířila policejní hlídka do Hodějic. Zaměstnanec firmy, která prováděla poblíž kolejí čištění přečerpávací šachty, oznámil, že jeho kolega ztratil vědomí. Na místo se sjeli záchranáři i hasiči. Ukázalo se, že u dělníka, který vlezl do šachty, došlo k intoxikaci ze zplodin. Osmadvacetiletého pracovníka záchranáři letecky transportovali do brněnské bohunické nemocnice. Jeho kolega, který měl také zdravotní potíže, skončil na ošetření ve vyškovské nemocnici. Slavkovští policisté nyní prověřují, zda ve věci nedošlo k pochybení ze strany zaměstnavatele. Zatím jsme cizí zavinění nezjistili. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u méně postiženého dělníka negativní. U jeho mladšího kolegy jsme zajistili odběr krve.

K dalšímu úrazu vyjížděli policisté včera dopoledne do Pístovic. Dělník, který pracoval na stavbě rodinného domu, přecházel po trubkovém lešení asi dva metry nad zemí. Uvolnila se však pod ním dřevěná podlážka, kterou propadl na zem. Bohužel se udeřil hlavou o kamenný obrubník. Vrtulník rychlé záchranné služby jej také musel převézt do brněnské bohunické nemocnice. I v tomto případě zjišťujeme, zda nebyl pracovník pod vlivem alkoholu, což ukáže rozbor krve. I zde musí policisté prověřit, zda nedošlo k cizímu zavinění.

S prací a následným úrazem souvisela i nehoda, ke které došlo včera odpoledne v Bučovicích. Dle dosavadního zjištění zde chtěl řidič malého traktoru vysypat posekanou trávu z místního fotbalového hřiště. Když se však otáčel na malém prostoru, najel na vyvýšený břeh a stroj se s ním převrátil na bok. Dvaačtyřicetiletý muž skončil s lehkým zraněním ve vyškovské nemocnici. U správního orgánu se bude zodpovídat z přestupku. Policisté mu totiž naměřili půl promile alkoholu.

por. Mgr. Alice Musilová, 16.9.2016

 

vytisknout  e-mailem