Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ke ztotožnění hledaného muže pomohly informace od všímavých občanů

TACHOV – Ukázalo se, že muž se dopustil několika krádeží. Tachovští policisté mu již sdělili podezření ze spáchání trestných činů. 

     Tachovským policistům se na základě medializace prověřovaného případu ve sdělovacích prostředcích a odvysílané reportáže v televizi přihlásili občané, kteří poskytli informace důležité ke ztotožnění muže, po kterém policisté pátrali. Muž byl podezřelý z pokusu krádeže, ke které došlo 17. května letošního roku v Tachově v jednom domě v Kostelní ulici. Podezřelý se tam snažil vloupat do jednoho z bytů. Jeho záměr byl však neúspěšný, neboť jej vyrušila nájemkyně bytu, a tak muž z místa utekl.
     Po ztotožnění hledaného, kterým je 32letý muž, policisté zjistili, že to nebyla jediná trestná činnost, které se na území našeho okresu dopustil. Provedeným šetřením vyšlo totiž najevo, že ten samý den, kdy se snažil vloupat do bytu, vnikl v obdobném čase i do zaparkovaného osobního vozidla v tachovské Krvavé ulici. Skrze pootevřené okénko dveří vozidla odcizil ze zadní sedačky dva páry nových dámských lodiček a taštičku, ve které se nacházely šperky ze stříbra a chirurgické oceli. Svým jednáním tak způsobil škodu na odcizených věcech přesahující částku 5 000 korun.
     Podezřelý muž ve své trestné činnosti pokračoval 16. července letošního rou, kdy vnikl skrze okno otevřené na ventilaci do jednoho objektu v obci Vítkov. Uvnitř odcizil notebook, finanční hotovost ve výši 1 500 korun, nealkoholické nápoje, klíče od budovy a garáže. Navíc si k zadnímu vchodu připravil tiskárnu a láhve různého alkoholu, které nakonec ponechal na místě. V tomto případě způsobil škodu na odcizených věcech ve výši téměř 21 000 korun a na poškozeném okně škodu ve výší 500 korun. Tachovští policisté muže zadrželi a následující den mu sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody ve stádiu pokusu. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
21. 7. 2017

vytisknout  e-mailem