Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zaplatil zálohu na novou střechu

RYCHNOVSKO - Řemeslník z netu zmizel a s ním i peníze. 

Obchod přes internet se nevyplatil poškozenému, který chtěl mít novou střechu. Objednatel přišel o zálohu a střecha zůstala neopravená.

Bez nové střechy i bez peněz se ocitl jeden muž z Rychnovska. V březnu tohoto roku si přes internetový portál zadal poptávku na opravu střechy. Na základě levné nabídky „řemeslníka“ z Olomoucka s ním poškozený muž sepsal smlouvu o díle a zaplatil zálohu na materiál. Střešní krytiny, oken, demontáže a montáže se ale již nedočkal. Stejně tak ani návratu peněz, které v záloze zaplatil. „Řemeslník“ rovněž přestal s poškozeným jakkoliv komunikovat. Případ podezření z podvodu šetří rychnovští kriminalisté. Škoda je vyčíslena v řádech deseti tisíců korun.

Policie varuje před internetovými podvodníky. Podezřelá je značně nízká cena v porovnání s průměrem. Policisté také nedoporučují  platit předem plnou částku na bankovní účet bez možnosti dobírky či jiné své vlastní ochrany či „pojištění si“ obchodní transakce. Důležité je také prověření prodávajícího, doporučení či osobní zkušenost a znalost.

por. Mgr. Alena Kacálková
22. července 2014


 

vytisknout  e-mailem