Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kladivo jako zbraň

MOST - Nejprve kladivem poškodil auto, pak zaútočil i na poškozeného, Hádka přerostla ve rvačku 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 31letého muže z Mostu a obvinil ho z přečinu poškození cizí věci a zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Obviněný muž měl napadnout na veřejně přístupném místě 44letého muže. K napadení došlo na ulici v sídlišti Liščí vrch v Mostě. Obviněný na poškozeného zaútočil ve večerních hodinách. V ruce měl asi dvoukilové kladivo, kterým chtěl svoji oběť udeřit. Při nápřahu se však z topůrka uvolnila kovová část a odpadla. To však pachatele nijak neodradilo v pokračování útoku a nakonec muže jednou udeřil do hlavy. Když se pokusil o druhou ránu, tak se poškozený ubránil a útočník z místa činu rychle utekl.  Poškozený utrpěl zranění hlavy, se kterým vyhledal lékařské ošetření. Napadení předcházel jiný incident. Obviněný měl krátce před tím rozbít poškozenému jeho osobní automobil. To našel zaparkované v ulici poblíž bydliště poškozeného. S kladivem několikrát udeřil do přední části vozidla, které notně poničil. Majitel vozidla vyčíslil vzniklou škodu na téměř 40 tisíc korun. Pachatele při díle zkázy dokonce sám přistihl. Uviděl ho totiž z okna svého bytu při bušení do vozidla a zakřičel na něj. Ten na nic nečekal a z místa utekl do vedlejší ulice. Poškozený ho tam pronásledoval a dohonil ho. Došlo k vzájemné potyčce, při níž poberta proti oběti použil kladivo. Motiv jednání obviněného je předmětem šetření mostecké policie. Ta stíhaného muže vyšetřuje na svobodě. 

Poberta poškrábal lak u škodovky
Poškozené auto našel jeho majitel v ulici Budovatelů minulý týden. Nějaký poberta zaparkovaný automobil poškrábal zatím nezjištěným předmětem a poškodil tak lak na dveřích pravé strany. Motorista, který na obvodním oddělení Policie ČR poškození svého vozidla oznámil, odhadl vzniklou škodu na částku 15 tisíc korun. Případ přečinu nyní vyšetřují mostečtí policisté.

Po návratu z nemocnice našel rozbité sklo u auta
Stopy vandala na svém osobním vozidle našel i motorista z Mostu. Ten ho nechal tento týden zaparkované na parkovišti u mostecké nemocnice. Když se ke svému autu za půl hodiny vrátil, zjistil, že má rozbité okno u zadních dveří. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na dvanáct tisíc korun. Přečinem poškození cizí věci se zabývají mostečtí policisté.

Obratný lapka ženu připravil o tašku
Téměř profesionálně si počínal včera dopoledne zatím neznámý zloděj. Kolem 10.30 hodiny okradl mladou ženu na chodníku. Ta šla z návštěvy ulicí Pod Lajsníkem a poté u benzinové čerpací stanice u kruhové křižovatky odbočila do ulice J. Suka. Během cesty si všimla, že nemá tašku, kterou měla zavěšenou na rameni. Nikoho neslyšela, ani nic necítila. Když se však otočila, uviděla už jen záda neznámého muže, který utíkal směrem do ulice J. Ježka. Žena měla v tašce peněženku a v ní několik tisíc korun. Přišla i o osobní doklady. Případ krádeže na osobě šetří policisté mosteckého obvodního oddělení.

Výtržníci skončili na policii
Pořádek v jednom mosteckém baru nastolila policejní hlídka, která přijela do objektu na Silvestra kolem 07. hodiny ráno na základě oznámení. Do baru krátce před sedmou hodinou přišli tři muži.  Ti usedli ke stolu a krátce na to se dva z nich počali hádat. Hádka nakonec přerostla ve vzájemnou rvačku. Při potyčce výtržníci povalili několik stolů a rozházeli židle. Hmotnou škodu majitel restaurace neutrpěl. Policisté na Nový rok oběma mužům na základě výsledků šetření sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví ve zkráceném přípravném řízení. Proč se muži pohádali a poprali, policie nezjistila. Výtržníci si motiv svého jednání nechali pro sebe. 

Lapka odnesl doklady k vozu a navigaci
Škodu za patnáct tisíc korun utrpěl majitel osobního vozidla tovární značky Renault. Neznámý pachatel tento týden vnikl v noci v jedné obci na Mostecku do zaparkovaného vozu a z něj po použití násilí odcizil navigaci, různé nářadí a doklady k vozidlu. Poškozený majitel událost oznámil na obvodní oddělení Policie ČR v Obrnicích, které se nyní bude případem krádeže vloupáním zabývat.

Sladký spánek, hořké probuzení
Kapesního zloděje hledají mostečtí policisté z obvodního oddělení. Ten měl v jednom mosteckém baru na Silvestra okrást jednoho hosta a připravit ho o mobilní telefon značky Nokia. Poškozený tam v nočních hodinách usnul u baru. Když se na Nový rok probral, zjistil, že mu někdo z kapsy bundy, kterou měl stále na sobě, odcizil mobilní telefon. Mostečan se proto obrátil na policii, která nyní krádež na osobě šetří a po pachateli pátrá. Hmotnou škodu vyčíslil okradený na částku šest tisíc korun.

nprap. Ludmila Světláková
Most, 4. ledna 2011

 

vytisknout  e-mailem