Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Klády neodvezli

DĚČÍN - Klády neodvezli; Nedá si pokoj; Dojel; Za bezpečnější provoz 

Tři chlapíky ve věkovém rozpětí mezi dvaadvaceti a dvaatřiceti lety přistihli včera v okolí Šluknova policisté z pražské pořádkové jednotky, kterak na přívěsný vozík nakládají klády z hromady dříví u silnice. První problém spočíval v tom, že nebylo jejich, druhý pak v tom, že dva ze zúčastněných byli za stejný delikt souzeni. Všichni pak svorně navštívili obvodní oddělení, kde museli podat vysvětlení ke svému počínání. V nejbližších dnech se případ posune nejspíše do fáze podezření z krádeže a odevzdání přestupku proti majetku. Hodnota odcizeného matriálu činí předběžně čtyři a půl tisíce korun.
 
 
Nedá si pokoj
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší v těchto dnech rumburští strážci zákona třiatřicetiletou místní výtečnici. V uplynulých týdnech totiž vnikla do bytu, kde sebrala nějaké věci a o pár dní později z tělocvičny zdejší školy odcizila tři měděné parapety. Škoda ve výši zhruba dvou tisíc korun není nijak závratná, ale vzhledem k faktu, že žena byla za obdobný skutek v posledních třech letech odsouzena, lacino z toho asi nevyvázne. Za krádež a porušování domovní svobody jí hrozí až tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Dojel
 
Dalším z dlouhé fronty těch, kteří marně doufali, že jim policisté nezkříží cestu při jízdě pod vlivem alkoholu, je dvacetiletý mladík z Děčína. Vůbec mu nevadilo, že na jeho nezodpovědnost může někdo doplatit a vesele se s vozidlem proháněl Děčínem. Když na ulici Práce spatřil zastavovací terčík hlídkařů, pochopil, že jízda skončila. Nadýchal přes jedno promile a jel se podívat na obvodní oddělení. Odtud si po kratší návštěvě odnesl podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky a s tím spojenou hrozbu až ročního odnětí svobody.
 
 
Za bezpečnější provoz
 
Reklamní poutač v Ludvíkovicích má nového majitele. Stal se jím Neznámý nenechavec, který tabuli v uplynulých dnech odmontoval a odnesl. Zdali jej chtěl odevzdat do sběrny, nebo s ním měl jiné plány, není jasné. Jasné je pouze to, že jestli ho policisté dopadnou, bude se zodpovídat z trestného činu krádeže. Škoda, kterou po sobě zanechal, činí předběžně kolem třiceti tisíc korun.
 
 
 
 
6. prosince 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem