Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Klatovská pouť

KLATOVY - Upozornění pro návštěvníky akcí, výstav i folklorního festivalu. Řidiči respektujte dopravní omezení ve městě. V zaparkovaných vozidlech nezanechávejte cenné věci a pozor na kapsáře.  

       O nastávajícím víkendu v Klatovech bude probíhat několik akcí v rámci konání tradiční poutě. Mnoho občanů navštěvuje město a projevují zájem se o různé výstavy i hudební vystoupení, stranou nezůstává ani staročeský trh a zejména pro děti jsou připraveny pouťové atrakce. Současně bude probíhat mezinárodní folklorní festival.

     Policisté chtějí upozornit návštěvníky, aby byli obezřetní a svou neopatrností nevytvářeli podmínky k páchání trestné činnosti. V rámci prevence předcházení trestné činnosti se zaměříme na  oblast vloupání do vozidel a také doplníme několik rad, jak se nestat obětí kapsáře.  Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na řidiče, kterých čeká ve městě několik dopravních omezení.

DOPORUČENÍ POLICIE ČR:

KRÁDEŽE AUTOMOBILŮ A VĚCÍ Z VOZIDEL                                                                vloup. vozidlo.jpg

 Než opustíte vozidlo:

  • doklady neponechávejte ve vozidle
  •  nenechávejte uvnitř na viditelných místech cenné věci
  • před odchodem zkontrolujte uzamčení
  • pečlivě se starejte o klíče od auta
  • překontrolujte funkčnost centrálního zamykání.

Pokud zjistíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zaparkovanými vozidly nebo už do nějakého vozidla vnikla, volejte okamžitě  Policii ČR linku tísňového volání číslo 158.

 

KAPSÁŘI - využívají chvilkové nepozornosti občanů a odcizují těmto věci, které mají při sobě, dodržujte následující rady:

  •  doklady a peníze oddělujte zvlášť                                                                                               krádež peněženky z kapsy.jpg
  •  peníze a platební karty ukládejte do vnitřních kapes obleku
  • nenoste peněženku či doklady v zadní kapse u kalhot
  • kabelku nebo tašku nosit těsně u těla
  • peníze, doklady či jiné cennosti nedávejte do batohu na zádech, kam nevidíte.

Věnujte pozornost bezprostřednímu okolí a mějte své věci stále pod kontrolou.

    Když se stanete obětí kapsáře nebo pokud došlo ke vloupání do vozidla, neprodleně zamezte zneužití odcizených osobních dokladů a oznamte ztrátu příslušným úřadům nebo na Policii ČR. Při krádeži platební karty  proveďte ihned blokaci v příslušném peněžním ústavu, aby nemohl pachatel vybírat finanční prostředky prostřednictvím odcizené karty.

      Ochrana osobního majetku je věcí každého z Vás - dodržujte uvedené rady Policie ČR.

    Ve městě budou probíhat i různá omezení v silniční dopravě. Ve středu města bude uzavřena část náměstí a Plánická ulice, jejíž přilehlé ulice budou neprůjezdné a jsou připraveny objízdné trasy. Z uvedených důvodů řidiči respektujte dopravní značení a buďte ohleduplní i k chodcům, kterých bude v celém městě větší počet než v jiných dnech.

     Při zvýšeném výkonu služby budou policisté ve spolupráci s městskými strážníky dohlížet na veřejný pořádek a na bezpečnost i plynulost silničního provozu.

 

 

nprap. Ladmanová Dana

7. července 2016

vytisknout  e-mailem