Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Klepli jsme je přes prsty

Karvinsko - zloději mají na svědomí na dvě desítky vloupání..... 

Karviná - 6. prosince 2011

Vzájemnou spolupráci policistů Obvodního oddělení Karviná 1 a karvinské kriminálky můžeme hodnotit jako velmi dobrou se zdařilým výsledkem. Dlouhou dobu nás trápílo nasazení neznámých pachatelů, kteří se dopouštěli rozsáhlé majetkové trestné činnosti, spočívající zejména v nočních "návštěvách" garážových areálů v Karviné-Novém Městě. Zhruba od června letošního roku různými způsoby vnikali do garáží a brali prakticky vše co viděli s jediným cílem.....věci zpeněžit.

V ojedinělých případech zaskočili i do nějakých sklepních místností, kde sortiment zboží byl různorodý. Postupným vyhodnocováním jednotlivýcb případů a analýzami vyhledaných stop byli jako pachatelé usvědčeni dva muži ve věku 24 a 25 let z Karviné. Mužům bylo prokázáno celkem 24 případů vlopuání se škodou bezmála 131 000 Kč. Z krádeží se podařilo zajistit zlomek odcizených věcí, čítající pár drobných kusů nářadí a nástrojů. Bohužel většina zcizených věcí končila buď prodejem náhodným osobám nebo ve sběrnách druhotných surovin.

Proti pachatelům policejní komisař zahájil trestní stíhání a obvinil je z pokračujícího přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Po nezbytných úkonech trestního řízení policejní komisař podá podnět státnímu zástupci k vazebnímu stíhání. Pachatelům za krádeže hrozí odnětí svobody na jeden rok až pět let.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem