Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kličkování bylo v režii alkoholu

HODONÍNSKO: Řidička nadýchala téměř tři promile a auto si převzal manžel. 

     Začátek prodlouženého víkendu neslavně odstartovala šedesátiletá žena z Hodonínska. Ve čtvrtek před osmnáctou hodinou jsme ji totiž přistihli, jak řídí osobní auto pod vlivem alkoholu. Kličkující vozidlo na silnici mezi obcemi Čejč a Karlín nešlo přehlédnout. Po jeho zastavení pak bylo zcela zřejmé, že styl jízdy byl v režii alkoholu. Za volantem seděla řidička, jejíž výsledek dechové zkoušky měl hodnotu 2,95 promile. Pokračovat v další jízdě jsme jí zakázali a řidičský průkaz ihned zadrželi. Je důvodně podezřelá z ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle trestního zákoníku jí hrozí až rok odnětí svobody, peněžitý trest i zákaz řízení motorových vozidel. Na místo se dostavil manžel opilé ženy a vůz si převzal. 
     Během prodlouženého víkendu jsme při silničních kontrolách na Hodonínsku přistihli ještě dalšího značně opilého řidiče. Bylo to krátce po půlnoci ze soboty na neděli ve Bzenci. Šestačtyřicetiletý muž tudy projížděl s osobním autem a v krvi mu proudilo 2,32 promile alkoholu. I jemu jsme řidičský průkaz již nevrátili a nyní bude též čelit trestnímu stíhání.
     Třetí zjištěný opilý řidič na sebe sám upozornil tím, že se stal účastníkem dopravní nehody. V sobotu jel na jízdním kole v obci Vacenovice a narazil do zaparkovaného auta. Vše se obešlo naštěstí bez zranění, ale vyšlo najevo, že mu v krvi proudí 1,32 promile alkoholu. S výsledkem souhlasil. Protiprávním jednáním šedesátiletého cyklisty se bude dále zabývat příslušný správní orgán.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 4. května 2020

vytisknout  e-mailem