Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kličkování po silnici

HRADECKO - Opilá řidička nacouvala do policejního vozidla. 

Novobydžovská policejní hlídka si včera 15.11. okolo 14.30 všimla před obcí Sloupno protijedoucího vozidla, které kličkovalo po silnici. Hlídka se za autem značky Citroen otočila a v obci Skřivany ho dojela a výstražným a zvukovým signálem dala řidičce výzvu k zastavení. Na výzvu však nereagovala a v nebezpečné jízdě, kdy přejížděla z pruhu do pruhu, pokračovala. Po odbočení do ulice Tovární, začala brzdit a pustila výstražná světla, která po chvíli zhasla, a opět pokračovala v jízdě. Zastavila až opodál na parkovišti. Když za ní policisté zastavili, nacouvala do nich a zase popojela dopředu. 
Policisté 50letou řidičku chtěli podrobit dechové zkoušce, té však kvůli své opilosti nebyla ani na několikátý pokus schopna. Až po hodině se dechová zkouška povedla a ukázala výsledek téměř 3,2 promile alkoholu. Hlídka ženě zadržela řidičský průkaz, zakázala další jízdu a převezla ji na záchytnou protialkoholní stanici. Po vystřízlivění ženu čeká sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což ji hrozí až tříleté vězení, peněžitý trest či zákaz činnosti.
K žádnému zranění při nehodě nedošlo a škoda na citroenu byla odhadnuta na 5 tisíc a na policejní octavii 20 tisíc korun.

por. Iva Kormošová
16.11.2023, 9.30

vytisknout  e-mailem