Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Klidně usedli za volant

ZNOJEMSKO: Před jízdou však pili alkohol. 

     Během víkendu uvízli v policejní síti tři řidiči osobních aut, kteří se před jízdou posilnili alkoholem.
     O půl třetí v noci z pátku na sobotu jsme zastavili na náměstí Svobody ve Znojmě Seat Cordoba. Jedenadvacetiletý muž ze Znojemska měl v krvi 1,24 promile alkoholu. 
     V sobotu o půl druhé odpoledne jsme dalšího opilého řidiče zjistili při šetření dopravní nehody. Sedmačtyřicetiletý řidič vozu Renault jel od obce Litobratřice směrem na Hrušovany nad Jevišovkou. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění zatáčky a dostal smyk. Než se auto zastavilo, přetočilo se přes střechu a skončilo stát zpět na kolech mimo silnici. Muž z Brna utrpěl těžké zranění. Jeho dechová zkouška měla výslednou hodnotu 1,03 promile. Na autě si neopatrnou jízdou způsobil škodu třicet tisíc korun.
     V neděli v jedenáct hodin v noci jsme při silniční kontrole zastavili v Moravském Krumlově čtyřiadvacetiletého muže z Moravskokrumlovska za volantem vozu Honda. Mladíkovi v žilách proudilo 0,70 promile alkoholu.
     Všem třem řidičům jsme zakázali další jízdu a na místě jim zadrželi řidičské průkazy. První dva jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí jim až rok odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Protizákonné jednání třetího oznámíme k projednání na Městský úřad Moravský Krumlov. Hrozí mu pokuta od deseti do dvaceti tisíc korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku.  

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 4. dubna 2011

vytisknout  e-mailem