Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Klidnější pracovní dny

Vánoční svátky s trutnovskými policisty 

V průběhu svátečních dnů bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno šest nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním a výtržnictví. V průběhu vánoc navíc muži zákona zpracovali osm přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Úpičtí policisté v sobotu odpoledne 25. 12. 2010 vypátrali díky výborné místní a osobní znalosti v centru města dva muže, kteří procházeli registrem celostátně hledaných osob. Dvojice skončila na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, který vydal Okresní soud v Trutnově, na policejním útvaru. Po provedení nezbytných úkonů eskortovali muži zákona omezené na osobní svobodě do jedné z vazebních věznic, kde byli řádně předáni pracovníkům vězeňské služby.

V sobotu odpoledne vyjížděla hlídka vrchlabských policistů do tělocvičny v obci Lánov, kde se konal fotbalový turnaj. Při uvedené sportovní akci došlo k problému mezi jedním z účastníků a pořadateli. Muži zákona uvedený případ zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 3 tisíc korun.

Dopravní policisté v průběhu dnů volna zpracovali 6 dopravních nehod, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se v průběhu vánočních dnů podrobilo 76  řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. 

V průběhu prodlouženého víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 14 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 123 telefonátů, 52 z nich bylo využito a zbývajících 71 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
27. 12. 2010
 

vytisknout  e-mailem